TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

On serà obligatori portar mascareta a partir d’ara?

Dimecres entra en vigor la mesura del Ministeri de Sanitat que posa fí a l’ús de la mascareta en interiors

S’apropa el final de les mascaretes en els interiors, entrant en vigor la mesura del Ministeri de Sanitat, el real decret ha estat aprovar avui al Consell de Ministres i demà publicat demà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), detallant l’ús de les mascaretes d’ara endavant.

La mascareta deixarà així de ser obligatòria en interiors, tot i que hi ha algunes excepcions: continuarà sent necessària per a accedir als centres sanitaris, a les farmàcies, a les residències de gent gran i en el transport públic, tot i que no serà necessari portar-la a les andanes ni a les estacions de viatgers. D’esta manera, a partir de demà dimecres 20 d’abril, la mascareta no serà obligatòria per accedir als comerços i als establiments de restauració. Pel que fa als centres de treball, les mascaretes no seran obligatòries, tot i que seran els departaments de prevenció als riscos laborals de cada empresa els que podran decidir si s’ha d’utilitzar o no la mascareta en funció de l’avaluació de risc del lloc de treball.

Tampoc serà obligatòria en cap cas als centres educatius, ni en esdeveniments multitudinaris de qualsevol mena. D’esta manera, la decisió final sobre l’ús de la mascareta queda en mans de cada ciutadà.

Es recomana portar mascareta

Es recomana portar mascareta per a totes les persones vulnerables, persones majors de 60 anys i embarassades, així com en reunions en interiors, espais tancats d’ús públic (com una sala de cinema) i en aglomeracions.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects