TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Observar i escoltar als menuts de la casa: dos propòsits per al 2022

Per Vanessa Esteller, psicòloga i creadora de l’Aixopluc, centre d’intervenció infanto-juvenil

Com a professional  i com a persona començo el 2022 una mica atemorida per la incertesa del que esdevindrà.  Com serà aquest nou any? Marxarà el ‘bitxo’? Podrem compartir somriures? Podrem donar-nos abraçades sempre que vulguem? Podré besar als meus nens quan ho estan fent genial?  Podré fer sessions on la comunicació no es vegi esbiaixada? Podré bufar les bombolles com sempre ho hem fet? Podré inflar i regalar un globus amb una cara contenta?

Quantes preguntes, no?

Ara imagineu el caos que hi ha dintre la ment dels infants i adolescents, personetes que seran el futur de la nostra societat. Seran els metges que t’atendran, els perruquers que et pentinaran i els mestres que ensenyaran. No podem arribar tard, ens hem d’anticipar i poder-los acompanyar de la forma més propera i fer-los fàcil el seu camí. I sí… famílies, aquest és el propòsit més gran que us heu de plantejar per al 2022. Acompanyar, estar allí, al seu costat, donant-los la mà, i ajudant-los a combatre totes les pors que puguin tenir. Vivim en un món incert, on en qüestió de dies tot canvia, si per als adults no està sent fàcil, menys ho serà per als nostres xiquets.

A l’Aixopluc, centre d’intervenció psicològica infanto-juvenil, cada dia arriben més casos d’infants i adolescents amb trastorns d’ansietat. No us he d’enganyar, casos greus, amb pronòstic incert, aquesta és la gran realitat, una realitat que com a professional espanta, però que fa que em deixi el cor per ajudar a aquests infants i les seves famílies.

Llenço el meu propòsit d’aquest any i només espero que en la mesura que sigui possible pugui ser el propòsit de totes aquelles persones que conviuen, treballen o els envolten infants i adolescents en el seu dia a dia.

Em proposo observar i escoltar més.

Què diuen les seves actituds? Què em vol dir amb la seva conducta?  Què signifiquen les seves paraules?

Si aprenem a observar i a escoltar una miqueta més, podrem ajudar a fer el camí de la vida més fàcil i podrem demanar ajuda si ho necessiten. Proposem-nos crear personetes del futur fortes, empoderades i felices.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects