TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

S’obre el termini per acollir-se al nou paquet d’ajudes per a persones treballadores en ERTO i fixes discontínues

Les persones beneficiàries rebran un pagament únic de 600 o 700 euros

El Departament d’Empresa i Treball obre avui dilluns el termini per acollir-se al nou paquet d’ajudes per a persones treballadores en ERTO i fixes discontínues beneficiàries de la prestació extraordinària. Les persones beneficiàries, entre 80.000 i 100.000 segons càlculs del Departament, rebran un pagament únic de 600 o 700 euros.

L’objectiu d’aquest ajut és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectades per un Expedient de Reguació Temporal d’Ocupació com a conseqüència de la suspensió total o parcial dels seus contractes de treball derivat de les mesures per pal·liar la Covid-19. En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu l’ajut serveix per alleugerir un col·lectiu també molt afectat per la crisi ja que, habitualment, es dediquen a activitats estacionals en el sector serveis.

Als ajuts hi podran optar les persones residents a Catalunya que hagin estat afectades per un ERTO entre l’1 de gener i el 31 de maig d’enguany o bé que siguin beneficiàries de la prestació extraordinària com a fixes discontínues que durant el mes de maig de 2021 hagin estat en aquesta situació, com a mínim un dia.

En funció del temps de permanència la quantia serà de 600 euros fins a 90 dies, i de 700 euros si són més. Caldrà també trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries o de la Seguretat Social.

Per accedir als ajuts només caldrà inscriure’s al registre habilitat al web del SOC (www.serveiocupacio.gencat.cat) des d’avui i fins el 15 de juliol. Aquest tràmit, que no requereix signatura electrònica, actuarà com a sol·licitud i, per tant, no caldrà fer-ne cap altre. L’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament de l’ajut. L’ajut oscil·larà entre 600 i 700 euros en funció de si s’ha estat més o menys de 90 dies en ERTO.

El pressupost total d’aquest fons extraordinari per a persones en ERTO i contractes fixes discontinus és de 60 milions d’euros i dona continuïtat i reforça un primer paquet específic d’ajudes per aquest col·lectiu que el Govern va posar en marxa el passat mes de març.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects