Noah Ecoliving està format per Edu Iglesias i Cristina Sánchez. Amb base a Tortosa, esta parella d’emprenedors són les ments pensants que convertixen el pòsit del cafè en bolets. És tan fàcil de fer com sembla, i és un negoci que s’alinea amb les ganes de contribuir a fer un món millor dels dos integrants de l’empresa. “Volem praticar una sostenibilitat que tingue els peus a terra. Nosaltres li diem ‘sostenibilitat sexy’”, explica Iglesias. Sánchez, per la seua part , explica que molts cops sentia que no feia prou pel medi ambient, que se sentia culpable per no poder viure sense generar cap tipus de residu. Volen contribuir a un canvi social, però fugint de pretensions inabarcables.
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01337-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01302-3-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01328-1-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01358-2-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01363-1-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01398-1-1024x683.jpg)
L’amor de la parella pel cafè va ser el pas inicial del seu projecte. “Investigant, vam descobrir unes persones a Sèrbia i Holanda que aprofiten el pòsit del cafè per fer créixer bolets comestibles. Vam aprendre d’ells, ens vam formar, i a partir d’aquí vam aprofitar un residu que tots generem a casa nostra. Economia circular a la llar”. Això va ser a finals del 2022, i des de llavors que han estat immersos en el nou llançament.
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01412-1-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01421-1-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01446-1-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01459-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01463-1-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01475-1024x683.jpg)
El kit de cultiu dels bolets de Noah Ecoliving vol ser una experiència completa. El paquet consta d’una bossa refirigerada amb tot d’espores llestes per entrar en contacte amb el cafè, a més del recipient necessari, un codi QR on hi ha les instruccions d’ús i un e-book d’experiències gastronòmiques per provar un cop la collita hagi sigut fructífera. L’únic que s’ha de fer és anar afegint el pòsit cada dia i dixar que tots estos elements treballen. El resultat, fins a tres collites de gírgoles.
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01503-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01509-1-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/DSC01516-1-1024x683.jpg)
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2023/11/IMG_3553-1024x768.jpg)