TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Nilak, un projecte per acostar la cultura a les zones rurals, s’estrena a Vilalba dels Arcs

Serà el primer poble on s’instal·larà la carpa itinerant, pensada per fer arribar el circ i les arts escèniques contemporànies

Vilalba dels Arcs serà el primer poble de Catalunya on s’instal·larà la carpa itinerant Nilak, instal·lació pensada per fer arribar el circ i les arts escèniques contemporànies a pobles de zones rurals on no hi ha teatres. Concretament, tindrà lloc del 5 al 14 de novembre. L’objectiu del projecte és acostar la cultura, allò que a vegades «queda lluny». Es tracta d’un «espai de creació contemporània que comparteix les seues pràctiques amb la comunitat amb la qual es posa en relació i, a la vegada, dóna suport i visibilitat a una comunitat d’artistes professionals amb trajectòries consolidades, promociona la jove creació i genera potencialment nous artistes«.

En el programa es troben propostes molt diverses enfocades a la participació de la ciutadania, amb tallers, tasts de vins i espectacles. A més, el patrimoni té un paper fonamental en la proposta cultural, que l’ha tingut molt en compte a l’hora de crear Nilak. D’esta manera, s’han organitzat diferents visites guiades per donar a conéixer el valor patrimonial de Vilalba dels Arcs. Es pot consultar la programació completa aquí.

Nilak, que significa iceberg en inuit, fa referència al fet que tan sols és visible un 11% del total de la massa de gel de grans dimensions. D’esta manera, es crea un paral·lelisme amb la cultura en els territoris rurals, ja que segons les Estadístiques Culturals de Catalunya del 2021 del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, un 26% de les comarques catalanes no tenen cap teatre. D’esta manera, igual que tan sols es contempla una petita part de l’iceberg, el que planteja Nilak és que la cultura també ha tendit a un reduccionisme territorial. Per este motiu, planteja un model d’infraestructura cultural a través d’un projecte artístic, social i cultural per apropar les arts escèniques contemporànies a tot el territori, a la vegada que fa valdre els espais ja existents.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects