TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Neix una associació d’afectats per Covid persistent a Terres de l’Ebre

Es calcula que fins a una tercera part dels contagiats podrien presentar símptomes persistents

La majoria de les persones es recuperen completament setmanes després de contagiar-se per Covid-19. Malgrat això, algunes pateixen seqüeles posteriorment. El passat mes de gener, CGT Terres de l’Ebre reclamava la creació d’una unitat de Covid persistent per donar resposta a aquelles persones que encara presenten símptomes temps després d’haver-se contagiat.

Centenars de malalts de la Covid-19, alguns de diagnosticats i d’altres amb simptomatologia compatible amb la malaltia, s’uneixen a Terres de l’Ebre en una associació de suport als malalts persistents del coronavirus. Es tracta de persones que pateixen una certa sensació de desemparament, ja que actualment es troben en un buit legal i assistencial tant des de l’àmbit de la salut com del laboral, envoltats d’incertesa en quant al seu futur estat de salut i el fet de poder prosseguir amb la seva carrera professional i laboral amb normalitat. Reclamen més atenció de la sanitat pública i de les administracions per aquestes afectacions d’una Covid-19 persistent.

Unes 100 persones ja formen part del Col·lectiu d’Afectats Persistents per la Covid-19 a Terres de l’Ebre, una xifra que augmenta amb la difusió i el contacte a les xarxes socials. Es tracta d’una associació que reclama un seguiment més acurat de la seva malaltia, proves diagnòstiques i serològiques dels afectats, protocols mèdics i assistencials per als seus casos i que la sanitat pública assumeixi el seu seguiment i tractament a nivell territorial. Els afectats insisteixen que l’estudi i seguiment dels seus casos pot aportar una valuosa informació en la investigació de la prevenció, el tractament i el guariment de la malaltia.

Aquesta associació neix per la iniciativa de treballadores de sanitat afectades per la malaltia, amb el suport de la CGT de Terres de l’Ebre, qui els ha ajudat a impulsar les seves demandes i poder fer força per a que des del territori se’ls hi pugui donar la resposta que necessiten.

Si ets afectat/da per Covid persistent o coneixes a algú que ho sigui, pots sumar-te al col·lectiu via:
Telegram: https://t.me/covidpersistentebre
Instagram: https://www.instagram.com/covidpersistentebre
Twitter: https://twitter.com/covidebre

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects