TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Naturgy comença les obres a la plaça Francesc Serres de Gandesa sense el permís de l’ajuntament

El consistori vol evitar que la Creu Coberta acabe malmesa

L’empresa Naturgy ha començat esta setmana les obres a la plaça Francesc Serres de Gandesa per fer-hi passar les bases dels aerogeneradors dels parcs eòlics del nord de la Terra Alta. Fa uns mesos, van demanar a l’ajuntament que modifiqués el traçat urbà per fer possible esta acció, cosa que el consistori els va denegar. “Natros els vam dir que no, però la Generalitat passarà per damunt d’esta decisió. Van demanar el permís a la Direcció General de Carreteres i van fer arribar una notificació a l’ajuntament de Gandesa dient que tenien autorització per part de la Generalitat de Catalunya per modificar la rotonda i retirar la Creu Coberta”. Així ho explica l’alcalde Carles Luz, que diu també que ara mateix s’ha arribat a un punt mort, en el que Cultura vol que la Creu se retire amb garanties i sota les directrius de professionals.

De moment, Naturgy ha tret les plantes de la rotonda per on hauran de passar les bases dels aerogeneradors. “Ara mateix això s’ha parat, no es demunta la Creu. L’ajuntament de Gandesa estem dialogant amb l’empresa per a cercar solucions. La Creu té una part molt important que data del segle XIII. Malauradament, a l’any 32 ja la van fer malbé, però té un valor i un simbolisme molt gran per al municipi. És patrimoni, per tant, l’ajuntament ens hem oposat a la retirada”.

Naturgy presentarà una proposta alternativa per a fer passar estes peces i l’ens públic haurà de valorar com gestionen la situació, però remarquen que el consistori està en contra de retirar la Creu Coberta. Luz diu que la Generalitat ha passat per sobre del poble de Gandesa i que el govern català els ha posat l’autorització sobre la taula i, per tant, s’han posicionat al costat de Naturgy.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects