TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Naix l’Era d’Amposta, la primera Comunalitat urbana de les Terres de l’Ebre

La Comunalitat urbana d’Amposta està formada per l’Ajuntament d’Amposta, FITES Terres de l’Ebre, l’Associació TATAKÜA i el Racó de la Festa

Amposta serà la primera ciutat de les Terres de l’Ebre en sumar-se a les Comunalitats urbanes, el nou programa del Departament d’Empresa i Treball per dinamitzar les xarxes d’economies locals des de la perspectiva del dret a la ciutat i de l’economia social i solidària. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destacava que el departament, dins del Programa d’Economia Social de la Generalitat, aposte per este canvi: «Les Comunalitats urbanes són un exemple de la voluntat de transformació, que farem acompanyats d’aquelles persones i entitats que fa anys que treballen en models diferents dels que hem entès fins ara». Tomàs reblava que «la d’Amposta és la primera de les Terres de l’Ebre, però la voluntat és obrir camí perquè es vegi que tant des de la part de la societat com des de les administracions públiques podem aportar el nostre gra de sorra al canvi de model econòmic, perfectament alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible dins l’Agenda 2030». La Comunalitat urbana d’Amposta està formada per l’Ajuntament d’Amposta, FITES Terres de l’Ebre, l’Associació TATAKÜA i el Racó de la Festa.

Sota el nom de l’ERA d’Amposta, la Comunalitat urbana de la capital del Montsià engegarà un seguit d’accions que, en un període de dos anys, vol dinamitzar l’Economia Social a la ciutat, sempre des d’una perspectiva comunitària i una estratègia inclusiva que estimule l’empoderament ciutadà sobre els béns comuns urbans. El regidor de Desenvolupament Social i Econòmic, Pep Simó, detallava que «la voluntat és teixir complicitats entre agents urbans, associacions i empeses del món de l’economia social», al qual afegia que «l’economia social és una realitat i volem que Amposta en sigui un referent».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects