TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Naix l’Agenda Rural catalana per posar en valor els pobles

El projecte vol potenciar les zones rurals i acabar amb el centralisme

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) formen part de la comissió redactora designada per la Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural. El seu objectiu és col·locar les zones rurals al centre del desenvolupament econòmic i acabar amb el centralisme que propicien les grans ciutats. Per aconseguir-ho, es crearà l’Agenda Rural catalana, on tothom pot fer-hi propostes i aportacions fins al 26 de març, a través del web.

L’Agenda Rural vol definir el futur de la Catalunya rural amb un full de ruta per al desenvolupament econòmic i sostenible de les zones menys poblades del país. Els reptes principals de l’Agenda són: garantir el relleu generacional d’oficis com la ramaderia o la pesca, accelerar la transició a les energies renovables, fer possible la digitalització de tots els territoris o la prevenció d’incendis.

El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que «parlar d’Agenda Rural és parlar del nostre dia a dia, del país divers, i de les realitats urbanes i socials totalment oposades» i ha afegit que «això requereix també normatives, eines i recursos específics, perquè la diversitat exigeix tractar diferent allò que és diferent».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects