TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Mor l’historiador, arxiver i poeta Jesús Massip

Va ser director del Museu-Arxiu de Tortosa des de l’any 1960 al 1992

Ha mort l’arxiver, historiador i poeta Jesús Massip i Fonollosa, nascut a Roquetes l’any 1927. Doctor en dret, va ser director del Museu-Arxiu de Tortosa des del 6 de juny de 1960 i fins al 1992. del qual encara n’és director honorari. Tamvé va ser professor i director de l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Tortosa, Delegat del Patrimoni Historicoartístic de la zona de l’Ebre i professor d’Història de l’Art i d’Història del Dret de la Delegació de la Universitat a Distància de Tortosa.

La seua recerca ha abastat un ampli ventall de temes de la història medieval basada en la documentació de l’Arxiu Històric tortosí, i ha participat en els congressos d’Història de la Corona d’Aragó de 1962 fins a 2004, passant per Nàpols, Palerm, Saragossa, Montpeller, Mallorca o L’Alguer, sempre aportant documentació inèdita sobre les ciutats de l’antiga Corona que acollien el congrés.

La tasca de Massip al capdavant de la institució municipal tortosina queda reflectida amb l’edició de dues Memòries: Un quart de segle del Museu i Arxiu Municipal de Tortosa (1961-1986) publicat el 1987 i El Museu i Arxiu Municipal de Tortosa (1987-1991) editat el 1993, però també amb l’assaig El tresor de la catedral de Tortosa i la Guerra civil de 1936 (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2003), fruit d’una llarga indagació a la recerca de l’extraviada orfebreria medieval tortosina que va dur Massip als dipòsits del Banc d’Espanya de Madrid, fins a resseguir les traces que apuntaven a Mèxic i Nova York.

El 2015 va rebre la Creu de Sant Jordi degut a la seua entrega al món cultural.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects