Neus Faiges té 23 anys, va néixer al Poble Nou del Delta i s’ha criat entre arrossars, llacunes, fogons i plats. Per a Neus, ser jove és tenir la llibertat de no estar lligada a res i poder experimentar el que li agrada fer, la cuina, i tenir temps per equivocar-se i aprendre. Ser jove a les Terres de l’Ebre per a ella significa ser més valenta per sortir de la zona de confort i afrontar-se a les grans ciutat i a tot allò que no s’acostuma a viure un poble petit. Significa valentia d’obrir-se i aventurarar-se a conèixer altres cuines i cultures.
Després d’estudiar Cuina i Sala a Cambrils, segueix formant-se per restaurants d’estrelles Michelin de tot Europa, de Xerta a Llívia, passant per Eivissa, fins a arribar París. És apassionada de la cuina francesa i de l’exigència, perfeccionisme i tractament del producte que tant la caracteritza. Està convençuda que “d’on mos criem tot mos marca, els cuiners treballem i creem plats per records, trobant els sabors que ens recorden a la nostra infància”. Per això el primer que fa Neus quan arriba a casa després de mesos fora és menjar-se un plat d’anguila en suc.
Neus encara seguirà uns quants mesos, o anys, treballant i formant-se arreu del món, però el seu somni és tornar al Poble Nou i agafar el relleu del restaurant familiar. Seguir amb la línia de productes de la terra i cuina tradicional aportant tots els aprenentatges d’allà on ha estat.
4 comentaris
Bravo Neus !!!
Continua aixi, adquereix el maxim de coneixementes mentres tingues el suport dels teus pares, u portes al teu ADN. I el recorregut que fas t’ha de servir per millor gestionar el teu projecte i disfrutar-lo. Els teus pares n’estan molt orgullosos .
Felicitacións amics.
Estrella.Tina
Ànims Neus, sempre endavant. Felicitats. Ara és lo q toca, aprendre.
Est el futur de la bona gastronomía
Anims i endavant