TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Manifestació a Tortosa per la llibertat de Palestina

300 persones van demanar la fi del conflicte

El conflicte entre Palestina i Israel està arribant a diverses ciutats del país a través de manifestacions en suport del poble palestí. Este diumenge es van concentrar a Tortosa més de 300 persones a la plaça Barcelona. Els assistents van denunciar el que consideren un ‘genocidi’ per part d’Israel. Durant les últimes setmanes han atacat en diverses ocasions, concretament a la Franja de Gaza, i han causat més de 200 morts i 2.000 ferits.

Els assistents asseguren que no es tracta d’una qüestió de religió, sinó d’humanitat. La concentració es va convocar a les 6 de la tarda i va acabar a les 8. Es van fer càntics en contra d’Israel i a favor de la llibertat de Palestina. També es van fer diversos parlaments explicant el conflicte actual i històric en diverses llengües com són l’àrab, el castellà o el català. També van sonar diverses cançons reivindicatives durant la jornada. Asseguren que fins que no acabe el conflicte no pararan de protestar.

El conflicte entre Israel i Palestina és un tema complex on s’hi barregen molts interessos i conflictes històrics i religiosos. La Franja de Gaza, el territori més castigat del conflicte, va ser part de l’imperi otomà fins a l’any 1917, quan va quedar en mans dels brtiànics. Les potències guanyadores de la Primera Guerra Mundial van repartir-se la part de terra de l’actual Palestina i diverses zones musulmanes dels voltants. Al final de la Segona Guerra Mundial el Regne Unit va deixar en mans de les Nacions Unides el futur d’este territori. L’any 1947, l’ONU va dictaminar que un 55% del país seria per als jueus, Jerusalem seria controlat de manera internacional i la resta se la quedarien els palestins. Així acabava el regnat britànica i començava l’estat d’Israel. Des de llavors, els enfrontaments violents han anat succeint-se i el territori palestí és cada cop més petit, sent la Franja de Gaza la zona més castigada. A més, Gaza està controlada pel grup terrorista Hamás, una organització que s’autodenomina com a yiadista i islamista i que vol crear un estat àrab annexionant Gaza, Cisjordania i l’actual Israel. Este grup va guanyar les eleccions del 2007 i Israel ha blocat l’entrada d’aliments, medicines i recursos a la Franja, que justifiquen degut al reconeixement de Hamás com a grup terrorista per part de molts països occidentals. A principis de maig, arrel dels enfrontaments entre la policia israeliana i manifestants palestins que protestaven contra els desnonaments de ciutadans palestins d’un barri de Jerusalem, el conflicte va tornar a encendre’s i es va desencadenar l’espiral d’atacs i violència que s’ha anat repetint durant setmanes. Ara, les dues bandes busquen acords després que les principals potències mundials hagen condemnat els fets.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects