TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Mar Lleixà, directora territorial de Salut: “La vacunació a Terres de l’Ebre avança a bon ritme”

Destaca que no hi ha cap cas en residències geriàtriques de l’Ebre

Mar Lleixà, en roda de premsa, ha destacat la gran incidència en la vacunació a les persones residents en geriàtrics, on s’ha vacunat aproximadament el 95% de la població en primera dosi i un 88% en segona dosi. Dades positives també en els professionals de residències, on el 84% ja ha rebut la primera dosi i gairebé un 77% la segona. Aquestes dades es reflectixen en què actualment no hi ha cap cas covid-19 en cap de les residències del territori. L’impacte de la vacunació també es nota en el personal de centres sanitaris, on el 80% del cens ha rebut la primera dosi i un 61% la segona, el que ha suposat una disminució significativa del nombre de professionals aïllats.

Immunitzats també el 54% dels grans dependents en centres de dia amb la primera dosi, així com el 37% de persones majors de 80 anys del programa ATDOM (Atenció Domiciliària), on els professionals es desplacen al domicili per efectuar la vacunació. En ambdós casos s’administra la vacuna als seus cuidadors. En este segment de població són els mateixos equips d’Atenció Primària els que contacten amb l’usuari per programar la punxada.

En total, la població major de 16 anys a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre és d’aproximadament 127.000, dels quals 13.544 han rebut ja la primera dosi de la vacuna, que suposa un percentatge aproximat del 7,2%, i 4.670 han rebut les dues dosis, un percentatge aproximat del 2,7%.

Mar Lleixà ha destacat que “avui dia l’objectiu principal és avançar en l’estratègia de vacunació i preparar el terreny per desplegar esta estratègia en població general en el moment que disposem de vacunes suficients”. Per a això, Lleixà ha reclamat “l’ampliació de la franja de vacunació d’edat d’AstraZeneca almenys fins als 65 anys, la qual cosa afavoriria la immunització de tots els professionals essencials en edat laboral, alhora que simplificaria la logística del desplegament”.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects