TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Manel Romero, membre d’Asside: «La gent se n’adona de la problemàtica que patim les persones amb discapacitat quan li toca d’a prop»

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Hi ha moltes discapacitats molt diverses entre elles: sensorials, orgàniques, mentals, intel·lectuals, etc. La inclusió de la discapacitat és una condició essencial per al respecte dels drets humans, la pau i la seguretat.

Amb l’objectiu de visibilitzar la situació viscuda per les persones amb discapacitat a les Terres de l’Ebre, va néixer l’Associació per la Integració de les Persones amb Discapacitats de l’Ebre (Asside). L’Associació treballa per denunciar les barreres arquitectòniques i reclama a les administracions mesures que permetin l’accessibilitat universal. A més, una tasca imprescindible per Asside és sensibilitzar el conjunt de la ciutadania. «Reclamem que hi hagi uns pressupostos propis que es destinen a complir les lleis», es refereix Manel Romero, membre d’Asside, qui explica que no s’està respectant l’agenda d’accessibilitat a l’espai públic. «Els carrers i les voreres estiguen arreglats, ja que tots ens algun moment necessitem que hi hagi una rampa o que l’accés estigue preparat». Romero es refereix a totes aquelles persones que en un moment donat estan lesionades, a les dones embarassades, o les persones grans. «Reclamem lo que qualsevol ciutadà voldria, no només per nosaltres. Volem que la ciutat siga còmoda per tothom».

El membre d’Asside explica que la majoria de vegades ha d’estar pensant on pot «anar a prendre un café» o a quines farmàcies pot anar a comprar els medicaments, ja que l’accessibilitat és molt difícil, o fins i tot impossible, en alguns espais. Malgrat això, afirma, hi ha un problema global més enllà de les barreres arquitectòniques, i és que «fa falta que la gent prengue consciència». «La gent se n’adona de la problemàtica que patim les persones amb discapacitat quan li toca d’a prop».

Un exemple de la voluntat de sensibilitzar n’és l’acte organitzat demà dissabte 4 de desembre a la plaça de l’Ajuntament de Tortosa, on es llegirà un manifest i l’artista Gemma Ginovart presentarà una performance creada únicament per a commemorar este dia.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat es va declarar el 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides. L’objectiu d’este dia és promoure els drets i benestars de les persones amb discapacitats en tots els àmbits de la societat, així com conscienciar sobre la situació que viuen les persones amb discapacitat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects