TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’univers visual d’Alba G. Corral a Lo Pati

Establerta a La Ràpita des de fa cinc anys, Corral està considerada un referent internacional en l’art generatiu mitjançant programari

Dissabte 12 de febrer a les 19h Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre va obrir la temporada 2022 amb l’exposició Soc una cadena binària, soc pur artifici de l’artista visual i tecnòloga Alba G. Corral (Madrid 1977), considerada una de les referents internacionals de l’art generatiu mitjançant programari. Establerta a La Ràpita des de fa cinc anys, pinta paisatges numèrics que dialoguen amb la música i l’escena. Corral, que ha desenvolupat bona part de la seua carrera a Barcelona, ha treballat en projectes visuals a gran escala en teatres i sales de concert a partir de la programació de codis i algoritmes, amb un imaginari de figures improbables i de gran riquesa cromàtica. La seua versatilitat per crear atmosferes en diversos espais i formats, l’han portat a crear sinergies amb grans artistes de disciplines molt diferents (música clàssica, electrònica, experimental, moda, teatre, dansa contemporània…) tot i que és reconeguda, sobretot, per les actuacions audiovisuals on integra la codificació i la creació en directe.

Ara, per primer cop després de vuit anys, l’artista torna a una sala d’exposicions, amb una mostra que inclou noves peces digitals entre les quals destaca el tríptic audiovisual Bernat pescaire escuchando a Suso (que s’acompanya de la música del músic i productor musical Suso Saiz) i un gran mural titulat Emergence print. El recorregut per l’exposició s’inicia amb Pipilotti & Mariscal, una obra projectada sobre teixits, amb la qual que vol homenatjar la videoartista Pipilotti Rist i el dissenyador Javier Mariscal. Tot plegat es complementa amb un espai dedicat a la realitat virtual. El 9 d’abril, en el marc de la mostra, s’ha programat un espectacle d’electrònica audiovisual que unirà en un mateix escenari l’univers sonor del músic Suso Saiz amb la creativitat d’Alba G. Corral. 

L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’abril i arriba a Amposta coincidint amb un gir creatiu de la seua carrera que dona visibilitat a obres amb una paleta de colors molt més diversa i vinculada als paisatges del Delta de l’Ebre. Podeu conèixer l’artista i la seua obra a l’entrevista que A Prop li va realitzar.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects