TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Lokals: música, veus i talent ebrenc

14 joves oferiran un concert al Museu de Tortosa

Este dissabte 15 de maig a les 19h el pati del Museu de Tortosa, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, s’omplirà de música, veus i talent ebrenc. Catorze joves units sota el nom de Lokals oferiran el seu primer concert de música urbana, soul i pop en format jam session amb entrada gratuïta. Temes propis creats pels joves durant el confinament i també covers d’altres artistes.

Lokals és un col·lectiu creatiu i artístic que neix de la inquietud de crear sinergies entre el talent local de l’Ebre, potenciar-lo i donar-lo a conèixer a través  d’esdeveniments festius al propi territori. Jordi Ventura, gestor cultural i copropietari del restaurant Greenway, és el nexe que coordina i relaciona tots els i les integrants. Els coneix a través de les xarxes socials, caçant vídeos que els joves comparteixen, i el col·lectiu va creixent amb noves incorporacions.

Ara mateix Lokals està format per una quinzena de persones de cercles socials diferents. Algunes es coneixien de vista, d’altres havien compartit curs a l’institut i algunes no s’havien vist mai. La més gran té 27 anys i la més petita 14. Mireia Ruiz explica emocionada “a mi se’m posen els pèls de gallina. Persones diferents, d’edats, gènere i inquietuds diferents. No hagués imaginat mai que estaríem juntes a la mateixa sala. I ara estem creant música juntes”.

Tots coincideixen en què el confinament i les xarxes socials han estat clau perquè el col·lectiu es fes realitat. La quarantena va suposar un moment de reflexió i d’introspecció creativa, i sobretot, de tenir temps per crear i atrevir-se. Alguns no havien fet mai música i van descobrir l’artista que portaven dins. D’altres van atrevir-se a mostrar allò que feia molt de temps que componien. “Jo escrivia per a mi i per a persones properes, fins ara no m’havia atrevit a obrir-me i treure-les al món” diu Joan Villaécija.

L’espai on es reuneix el grup, cedit per Ventura, és el refugi creatiu on s’ha aferrat el grup durant aquests últims mesos de pandèmia. Situat al centre de Tortosa, per als joves significa un espai de trobada, de treball i d’oci. S’hi passen hores reunits, assajant i imaginant futurs projectes que faran junts. Un lloc de desconnexió i descans de les seues rutines i, alhora, un lloc de creació.

El repertori del col·lectiu va des de la música urbana, encapçalada per Aka Pedro, Anni Talarn i Boneman, passant pel soul i pop, de la mà d’Aina Grisó, Alba Paredes, Clàudia Xiva, Joan Villaécija, Júlia Araujo, Mireia Ruiz i Míriam Membrive, fins a poesies amb Francesc Teruel, amb la guitarra de Josep Lanau i Oriol Gombau com a DJ.  Junts pretenen crear un espai festiu de joves per a joves i plantegen una gira de Lokals per altres pobles de les Terres de l’Ebre, aprofitant la diversitat musical local, creant un moviment artístic ebrenc, i estendre les sinergies i les col·laboracions.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects