TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’Oficina Jove de la Terra Alta impulsa ‘Joves en calent’, un projecte d’educació sexual

La proposta inclou un consultori que resol dubtes de forma confidencial a través de les professionals de la Xarxa de Salut Juvenil

L’Oficina Jove de la Terra Alta ofereix als joves de la comarca informació sobre educació sexual per fomentar un acostament positiu i respectuós a la sexualitat i a les relacions sexuals a través de la secció web ‘Joves en calent’.

Durant el curs escolar 2021-2022, l’Oficina Jove de la Terra Alta va impulsar un seguit de tallers d’educació sexual als centres educatius de secundària de la comarca que van tenir molt bona rebuda entre l’alumnat i el professorat, tal i com es va reflectir a les enquestes de valoració. Ara, per complimentar aquestes accions, a través del programa #JovenTActiu, que inclou la totalitat d’espais virtuals de connexió amb el jovent (web i xarxes socials), l’Oficina Jove de la Terra Alta presenta ‘Joves en calent’, un concepte integral de benestar i salut sexual de forma innovadora.

Una de les publicacions de l’Oficina Jove. FOTO: Instagram @ojterraalta

‘Joves en calent’ pretén apropar el contingut a les persones joves a través de la tècnica de salut de l’Oficina Jove. D’aquesta manera, es reforça el vincle establert als tallers que s’ofereixen des de la Xarxa de Salut Juvenil als centres educatius i, a més, com a complement del consultori virtual de les sexualitats Sex or not sex.

“Són poques les famílies que parlen obertament de sexualitat amb els seus fills i és molt necessari que es pugui establir una bona comunicació pel que fa a aquest tema, ja que la majoria de referències que tenen venen, majoritàriament, de contingut pornogràfic o del seu cercle d’amistats que, casualment, també treuen les referències del mateix lloc”, afirma Núria Sorribes, tècnica de salut de l’Oficina Jove de la Terra Alta.

Com apunta Sorribes, s’ha de deixar clar que les sexualitats són diverses i que les relacions que s’estableixen també són diferents segons cada persona. A més, hi ha molts mites i tabús entorn la sexualitat. “Tenir una bona informació ajuda a ser més crítics amb allò que volem i allò que no volem.”

“Actualment, l’educació sexual és un tema tabú per a la societat en general. Hi ha la falsa creença que si parlem de sexualitat amb les nostres criatures o adolescents, els donem peu a tenir relacions sexuals, exposant-los als riscos que això comporta. Ben al contrari, queda palès que com més aviat es comença a parlar sobre sexualitat, hi ha menys embarassos no desitjats i les infeccions de transmissió sexual es redueixen considerablement”, afegeix Sorribes.

‘Joves en calent’ es publica cada dimecres i, de moment, ha tingut molt bona rebuda entre els seguidors de les xarxes socials de l’Oficina Jove. Tanmateix, a cada publicació es proposa un “recurs calent” que pretén complimentar la informació, ja sigui amb un llibre, article, vídeo o compte de xarxes socials. El recull de totes les publicacions es pot trobar a la pàgina web www.joveterraalta.org.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects