Es tracta d’un espai exterior que pren forma de pantalla digital i que tindrà programació pròpia
Aquesta tarda, Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre a Amposta ha presentat a la premsa la seva nova sala expositiva: La Façana de Lo Pati. L’espai pren forma d’una gran pantalla de 6×3 metres situada a l’exterior de l’edifici i que disposarà de programació pròpia a partir del dissabte 21 de gener a les 19.00 h, coincidint amb la seua inauguració oficial. Aida Boix, directora de Lo Pati, ha explicat que “si bé el projecte s’ha materialitzat en una pantalla, en realitat s’ha concebut com una nova sala del Centre”. “D’aquesta manera es cobreixen dues grans necessitats: d’una banda, l’interès per ampliar l’espai d’exposicions i, de l’altra, la voluntat d’apropar l’art contemporani a tota la població, trencant amb les quatre parets del cub que forma l’edifici”, ha afegit. Per això, la sala disposarà de programació en paral·lel a l’activitat habitual del Centre.
Aquest dissabte a la tarda, el cicle de natura i paisatges visuals Miratges donarà el tret de sortida a la programació de la Façana de Lo Pati. Durant tot el 2023, el cicle mostrarà el treball de sis artistes digitals que a través de la creació i la manipulació d’imatges (reals, processades o sintètiques) reflexionaran al voltant de la representació del paisatge. A més, els creadors s’han proposat qüestionar i explorar els seus límits, proposant una reflexió sobre la relació entre el món virtual i el món físic.El ventall serà molt ampli: des de la manipulació onírica de la imatge fotogràfica de Hamill Industries a Slow Violence, a la cronofotografia del treball de Xavi Bou; de les noves tècniques d’enregistrament de vídeo a través de drons i el collage procedural al Luftraum de Dirk Koy, als patrons hipnòtics basats en la manipulació de fotografia en moviment del Serial Parallels de Max Hattler, fins a arribar a la imatge sintètica creada mitjançant codi a Fluctus de Lia, o a la nova creació d’art generatiu del cicle Bancals d’Anna Carreras.
El cicle Miratges estarà comissariat per Irma Vilà i Òdena, investigadora i productora cultural especialitzada en art, ciència i tecnologia.