TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Llibres de Sant Jordi 2021: 10 novetats amb firma ebrenca

Descobreix algunes de les moltes novetats dels escriptors ebrencs

Falta només un dia per a Sant Jordi i les llibreries ja estan preparades amb les novetats editorials. Les llibreries del territori, este any, tenen moltes novetats ebrenques entre els seus prestatges. Enguany han estat moltes les personalitats ebrenques que s’han animat a escriure i les seues obres poden ser una bona opció per tenir a la tauleta de nit. A continuació, us proposem 10 lectures ebrenques:

Amore

El canareu Miquel Bort ha debutat en la literatura ebrenca amb Amore (Onada), una història d’amor passional i clandestina entre Mar, una dona casada, i Marco, el bomber que li va salvar la vida en un accident. La novel·la transcorre, de fet, en diferents paisatges de les Terres de l’Ebre.

Meleta de romer

La pastissera Gessamí Caramés, de l’Ametlla de Mar i presentadora del ‘Cuines’, acaba de publicar el llibre Meleta de romer (Cossetània) amb tot de receptes pròpies. En el llibre, replanteja la cuina de les postres, reduint la quantitat de sucre de les receptes i, per contra, augmentar la proporció de l’ingredient principal.

Criada a l’illa de Buda

L’autora tortosina Cinta Pérez relata la història d’una família que viu a l’illa de Buda. Criada a l’illa de Buda està basat en una història real, i conta la història de la Josefina, una xiqueta de 8 anys que té una infància diferent de la resta dels altres nens.

Terra presa

Terra presa, de Josep Joan i Carme Pons, exposa la problemàtica del delta de l’Ebre de manera detallada, concretant la gestió de l’aigua i dels sediments en la Conca de l’Ebre, així com les tècniques per gestionar els residus sòlids del riu per garantir la supervivència del Delta, ja que actualment el 99% dels sediments es queden als embassaments. Este any, a través d’una campanya de Verkami, s’ha aconseguit publicar la segona edició de l’obra.

Amposta desapareguda

L’ampostina Maite Subirats és historiadora i tècnica de cultura és l’autora de l’Amposta desapareguda (Efadós). Es tracta d’un recull fotogràfic que, a través dels textos i el blanc i negre de les imatges, es fa un viatge en el temps per la capital del Montsià. Des de la dècada dels 80 del segle XIX, fins als anys setanta, Subirats descriu els espais emblemàtics de la ciutat que han desenvolupat grans canvis en el temps.

Cartas a un joven poeta

L’obra Cartas a un joven poeta (Nordica), de Rainer Maria Rilke, ha estat il•lustrat per Ignasi Blanch, artista roquetenc. En les cartes enviades a Franz Xaver, jove aspirant a poeta, Rilke dona forma a la concepció de la vida, la literatura, l’art i la religió.

Alcanar, imatges de 3000 anys d’història

Els textos de Jordi Sancho i les il·lustracions de Núria Prades conflueixen en Alcanar, imatges de 3000 anys d’història. El llibre inclou 120 il·lustracions que recorren els fets històrics, festius i culturals, els personatges, les vivències i els records dels veïns, com els costums, les feines al camp i a la mar, o l’escola.

Canción bajo el agua

La tortosina Fàtima Beltran ha publicat Canción bajo el agua (Espasa), una novel·la que té la guerra civil com a teló de fons. L’obra té com a tema principal l’amistat i arrenca amb la tornada d’un soldat al seu poble després d’haver perdut la guerra. El soldat, però, no va sol, sinó que l’acompanya el soldat del bàndol contrari que va matar el primer dia que va disparar.

Dietari ebrenc d’un bipolar

Un cicle d’eufòria derivat de la bipolaritat va ser el detonant del Dietari ebrenc d’un bipolar. Albert Fabà, nascut a Tortosa, escriu el diari en un moment en què, per circumstàncies de la vida, el seu contacte amb la ciutat que l’ha vist nàixer es torna a estretir.

La visión del superviviente. La nueva era oscura

El jove canareu Sergi Marqués s’estrena amb la novel·la de ciència-ficció La visión del supervivente. La nueva era oscura (Círculo Rojo). L’autor, de tan sols setze anys, narra una història apocalíptica allunyada de les típiques narracions. Marqués relata una epidèmia zombi que provoca l’anarquisme a gran escala on hi ha molts bàndols amb interessos diferents.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects