Jesús ha celebrat este cap de setmana la Fira Literària, que ha canviat de localització respecte als anys anteriors degut a la climatologia. Enguany, les activitats han tingut lloc al claustre de l’Edifici de la Immaculada, que ha acollit presentacions de llibres d’autors ebrencs, gimcanes, mònolegs d’humor al voltant de les lletres, activitats per als més menuts, contacontes, actuacions de música en directe i tot de recursos per fomentar la lectura, un dels objectius de l’esdeveniment. Els dies previs, la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i la Biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes van desplaçar-se fins a l’Escola Bressol l’Espurna, l’IE Daniel Mangrané i el CEE Sant Jordi per treballar l’hàbit de llegir amb infants i adolescents.
Un dels actes més destacats va ser la presentació del llibre Siembra de Joan Cid i Mulet, escriptor, periodista, historiador i polític jesusenc a qui la Fira ret homenatge des de la seua creació. Cid i Mulet va exiliar-se després de la guerra civil per la seua condició de republicà i va estar al camp de concentració d’Argelers, al Rosselló. Posteriorment va marxar a Mèxic, des d’on han viatjat un grapat de familiars per assistir a la presentació de Siembra, que parla del procés de postrevolució del seu país d’acolliada. L’obra ha estat recuperada i editada pel professor Emigdi Subirats i publicada per l’EMD de Jesús.
La Fira vol arribar a tots els públics. Per això, programa activitats que engresquen persones de totes les edats. La gimcana de dissabte a la tarde és un exemple de com involucrar els xiquets en la història del municipi. A través de diverses proves que els van fer recórrer el poble i posar en pràctica els seus coneixements, un grup nombrós d’adolescents van contestar preguntes d’interès general i van superar proves per aconseguir un premi. A continuació, el contacontes de La Vaca Margarita va aplegar els més petits al voltant de la Cinta i la Bruna. Pertanyen a la Pocket family, formada per la Cinta, originària de Roquetes, la Bruna i l’Aram. El llibre està escrita per la petita Bruna, que el va crear amb només vuit anys i que ara acompanya la seua mare, que és l’encarregada d’explicar la història mentre ella l’acompanya amb l’acordió.
A través de tres jornades on tenen presència les llibreries, els autors, prescriptors i professionals de les lletres de tot el territori, Jesús s’omple de públic interessat en la cultura i la literatura vives, en directe i a càrrec de professionals. La seua voluntat intergeneracional col·loca la Fira Literària al centre del panorama ebrenc durant un cap de setmana intens just a les portes de Sant Jordi.