TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’Institut Escola de Batea rep el Premi Participa a l’Escola 2022

El guardó reconeix les iniciatives que fomenten la participació als centres educatius

El Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, a través de la Secretaria de Govern Obert, convoca anualment el premi Participa a l’Escola. La iniciativa reconeix els centres de primària o secundària que hagin implementat experiències de participació a l’escola, i que contribuïxquen a l’apoderament de l’alumnat en la gestió i la vida dels centres.

A Batea, l’Institut Escola Mare de Déu del Portal ha impulsat el projecte ‘Fem Cooperativa’, que ha consistit en la creació de dues cooperatives escolars gestionades per l’alumnat, dedicades a la promoció dels productes agrícoles de la Terra Alta. A través d’esta iniciativa, els estudiants de 3r d’ESO s’han introduït en l’economia social i solidària. A més, els projectes han tingut un impacte positiu més enllà de l’escola, ja que cada una de les dues cooperatives ha destinat part dels seus beneficis a una entitat social. Concretament, han col·laborat amb l’organització Rebrotem, creada per ajudar als boscos i persones afectades pel gran incendi de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, i l’entitat Jeroni de Moragas, que treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Avui ha estat el dia escollit per al lliurament del premi al centre per part de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, acompanyada de la secretària de Govern Obert, Mercè Crosas, la subdirectora general de Participació Ciutadana, Laura Suñé, la directora general d’Alumnat, del Departament d’Educació, Rut Ribas i l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects