TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’exili dels catalans jueus es grava a Tortosa per al documental ‘Terra d’Edom’

El documental se presentarà arreu del món

El documental ‘Terra d’Edom‘ ha escollit la capital del Baix Ebre per gravar les seqüències de l’exili jueu. Dissabte, l’equip del documental va desplaçar-se fins a la ciutat per recrear la fugida dels jueus catalans arrel del decret que n’autoritzava l’expulsió. La Jueva de Tortosa, Pili Cugat, va ser una de les actrius escollides. Interpreta una de les cançons originals del projecte, que ha creat el també músic i guitarrista Carlos Lupprian.

Fotografia del rodatge amb La Jueva de Tortosa

‘Terra d’Edom’ podrà veure’s en diversos festivals internacionals. Passarà per ciutats com Tel Aviv i Boston, i se projectarà a la majoria d’universitats catalanes. El documental vol explicar què va passar amb els jueus catalans després que els obliguessen a marxar del país, on van anar a parar i com el seu coneixement i tradicions han quedat repartides pel món. També reivindica les arrels jueves de la societat actual i els seus elements diferenciadors.

El film està produit per la Productora Udol de Llop i dirigit per Ignasi P. Ferré, nascut a Valls l’any 1953. S’ha format a Itàlia i Alemanya i ha treballat amb Isabel Coixet, Tinto Brass o Michelangelo Antonioni. En declaracions per a A Prop, el director ha explicat que Tortosa “és una ciutat important dins dels regnes catalans i hi havia un call jueu important, per tant, té una història jueva important”. S’espera que el documental estigue acabat d’aquí a sis mesos.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects