TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’espectacle LORCA Live reviu el poeta a Amposta

L’últim projecte de la companyia DH Company s’estrenarà el 5 de juny a l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta

La productora i companyia teatral DH Company, caracteritzada per reivindicar la transformació social a través de les arts escèniques, ha presentat avui a L’OBRADOR Espai de Creació LORCA Live. Se tracta d’un espectacle que reviu el poeta Federico García Lorca i la seva obra, però que parla també de la solitud i de la incomunicació en el món hiperconnectat en el que vivim actualment i de l’art com a remei contra la por, la intolerància i el cinisme.

A l’obra, l’actriu Fuentsanta López interpreta una influencer desesperada, sense feina ni idees en ple confinament, que rep les possessions de la seva àvia, morta durant la pandèmia. Entre estes, un disc de pissarra amb la veu de Federico García Lorca. Una herència que no només li farà descobrir la figura de Lorca, sinó que donarà veu al poeta i dramaturg i alhora a les seves premonicions vitals i poètiques. 

Per a l’actriu, posar-se en la pell de la protagonista és “transitar per la ment del poeta, és fer carn la seva imaginació, és portar-lo aquí i ara amb tot el seu poder misteriós i universal”. En un monòleg que parla de “la solitud, de la por, de la mentida, de l’instint de supervivència, de l’ús de la xarxes socials, de la distorsió entre realitat i ficció, de la cerca d’identitat…” afegix Fuensanta López.

David Bo, autor del text de LORCA Live, veu entre les línies del guió la construcció dels horitzons de l’univers que el poeta desenvolupa a través dels moments i espais de repressió que viu al llarg de la seva vida. Un d’ells el dels calabossos de la Guàrdia Civil de Granada on Lorca va passar les seves últimes hores abans de ser afusellat i que és precisament el que recrea l’escenografia de l’espectacle. Espais que generen, inevitablement, un paral·lelisme amb el tancament viscut durant la pandèmia. Per a Bo, l’espectacle és un “exercici d’esperança, de fe cega en la veritat poètica i de la capacitat oxigenadora de l’art”. LORCA Live és un espectacle que vol complir la missió del teatre amb una finalitat social, una eina per posar en relleu allò que ens preocupa com a societat. 

L’equip està actualment i fins el dia 2 de juny perfilant els últims detalls del procés creatiu en la seva segona residència artística a L’OBRADOR Espai de Creació de Deltebre i s’estrenarà el dia 5 de juny a l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta. Les entrades ja estan a la venda.

Imatge de l’obra. CEDIDA.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects