TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Les Festes de l’Arròs de Deltebre recuperen la història i la tradició de la plantada

Tindran lloc del 10 al 12 de juny a la Finca de Bombita

Del 10 al 12 de juny tindrà lloc una nova edició de La Plantada, les Festes de l’Arròs de Deltebre que s’organitzen a la Finca de Bombita i que es recuperen després de la pandèmia de la COVID – 19 amb l’objectiu de seguir recreant l’essència i la tradició de Deltebre i del Delta de l’Ebre. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “les Festes de l’Arròs són una nova oportunitat per reforçar el nostre paisatge, les nostr es tradicions i també el nostre producte , però també una oport unitat per mostrar la nostra manera de ser i la nostra manera de fer ”.

De fet, el dia 10 de juny, es celebrarà La Plantada Escolar amb l’assistència de l’alumnat del cinquè curs de primària dels diferents col·legis del municipi. El dissabte 11 de juny, les activitat seguiran amb la Ruta Literària per la Finca de Bombita, acc ió que s’emmarca amb les rutes literàries que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Deltebre i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja per redescobrir racons del nostre territori a través de la mirada i lectura de diferents autors. Finalment, el dia 12 de j uny, diumenge, es realitzaran les activitats de la plantada de l’arròs, amb la corresponent explicació de tot el procés i posant èmfasi a la part més històrica i tradicional.

A la plantada l’acompanyaran l’actuació de la Rondalla dels 3 Cantadors i la Coll a Sardanista i de Jotes de Deltebre, el sainet “ Novios per Internet ” a càrrec de la companyia Delta Teatre, i la demostració a càrrec de l’Associació Karate Kushin – Kai sobre la Lluita del Bac i l’ús d’eines per a la defensa. A banda d’aquestes activitats, ta mbé es realitzaran visites amb carro per la Finca de Bombita (de 10.30 a 18.30h ), passejades amb barquets de perxar i demostració de pesca tradicional, a càrrec de l’Associació de Caçadors Sant Miquel de La Cava , espai de jocs tradici onals per als xiquets i xiquetes a càrrec de l’Associació de Dones de La Cava, tirades de birles a c àrrec del Club de Birles de La Cava, i ambientacions tradicionals amb la participació de l’Associació de Dones de Deltebre. A més a més, durant tot el dia també hi haurà un mercat artesanal i de productes típics, com també el servei de restauració amb plats típics del Delta , i mostra d’artesanies del Delta a càrrec de Manolo Escurriola . Soler ha volgut agrair “la col·laboració de les entitats que participen i que fan possible que aquestes Festes de l’Arròs esdeving uin una referència i un èxit”.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects