TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Les EMD volen una llei que les regule

No hi ha cap llei que estipule els recursos que han de tenir

Les entitats municipals descentralitzades de Catalunya demanen una normativa que regule el seu funcionament. A partir d’un reportatge de l’Agència Catalana de Notícies, els presidents de les EMD catalanes han tornar a posar sobre la taula la posada en marxa d’una llei que, d’alguna manera, fixe els recursos que han d’anar destinats a estes entitats, que solen ser petites i amb pocs habitants. “Com ne som tan poques, això afecta poca gent i fem poc soroll”, afirma Víctor Ferrando, president de l’EMD de Jesús, la segona més gran del país.

En el seu cas, Tortosa i Jesús tenen un conveni que signen cada any i on s’estipula els recursos que la ciutat els dona. Això els col·loca en una situació incerta, ja que no hi ha cap llei que fixe els pressupost de l’EMD. A més, “se produïxen situacions estranyes. El president és escollit a les urnes de l’EMD, però els regidors se voten a les urnes del municipi gran, de Tortosa en el nostre cas. Podria arribar a passar que el president no tingués majoria de govern o que fos d’un partit diferent que els seus regidors”, explica Ferrando.

Jesús està reconegut com a entitat municipal descentralitzada des del 1994. Gestiona la llar d’infants, l’escola de música, la biblioteca, el punt juvenil i el manteniment de l’institut-escola Daniel Magrané. També el clavegueram i l’enllumenat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects