TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’equip de Solstici inaugura l’editorial Plater amb un recull d’articles de Gerard Vergés

El primer volum de Quaderns de l’equinocci recupera les peces de Vergés al diari Avui

Avui surt a la venda el primer volum de Quaderns de l’equinocci, un llibre d’un centenar de pàgines editat per l’equip de Solstici. El denominador comú dels dos projectes és l’editor Quim Melchor Lleixà, ment pensant darrere dels dos projectes que va començar la seua aventura editorial amb la publicació de la revista Solstici, una iniciativa que pretén donar veu a joves escriptors sobre temes variats i amb visions personals. Des de la publicació de la primera edició, la publicació ha comptat amb una molt bona acollida no només al territori ebrenc, sinó arreu de Catalunya i els Països Catalans i, fins i tot, Madrid.

Fa uns sis mesos, Melchor va començar, juntament amb Cristina de Caralt, la recopilació i edició de les peces de l’escriptor i poeta tortosí Gerard Vergés al diari Avui. L’Arxiu Històric de Girona va ser el lloc on trobar-les totes. A partir d’aquí, l’equip editorial va fer-ne la tria. Completa el llibre el pròleg a càrrec d’Enric Blanco Piñol i Verònica Hernández Royo, amb imatge de la il·lustradora Maria Subirana i maquetació i disseny de Laura Blanca Estellés. Subirana és l’encarregada del disseny del bernat pescador que homogeneitzarà els pròxims Quaderns de l’equinocci i que ret homenatge al cangur emprat en la Col·lecció El Cangur d’Edicions 62. Amb esta nova aposta, l’equip de Solstici passa a ser una nova editorial amb el nom de Plater.

Foto d’un exemplar. CEDIDA.

Sobre l’àmplia trajectòria i reconeixement de Vergés, segons l’equip, “el gran problema, com passa amb tantes altres qüestions, és que és d’on és, i part del reconeixement que li manca a aquest guardonat amb el Carles Riba 1981, el Josep Pla de Narrativa 1985 i el Josep Vallverdú d’assaig 1990, a més de receptor de la Creu de Sant Jordi i la Medalla Josep Trueta, es deu al fet de ser de les Terres de l’Ebre”. Tot i esta situació, els editors pensen que la sensibilitat del país està canviant, i “recuperar aquesta part de l’obra de Vergés, aquests petits assajos, siguin articles, pròlegs o crítiques, era una feina que valia la pena fer, i que ara que s’apropen les celebracions i reconeixements (primer, la dècada de la pèrdua, i en pocs anys, el centenari del naixement), haurem fet la nostra part per tal d’assegurar que tota l’obra de l’autor estigui a disposició del públic català”.

Este recull que inaugura la sèrie Quaderns de l’Equinocci porta per títol Gerard Vergés és escriptor. Selecció d’articles (1987-2005). Els editors apunten que que són articles “molt entretinguts —divertits, en alguns casos—, i tracten qüestions diverses, des del comentari d’autors o obres a qüestions de llengua i país». A banda del pròleg titulat “Gerard Vergés o l’instint de la bellesa”, s’hi podran trobar una cinquantena d’articles mai reeditats fins ara i una nota introductòria que Vergés va escriure per a un recull anterior. El preu del llibre serà de 12 euros i se podrà trobar als punts de venda habituals de Solstici.

Foto detall del bernat pescador dels Quaderns de l’equinocci. CEDIDA.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects