TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’associació Lo Taller celebra la tercera edició del Mercat Solidari de l’Art

Al carrer Sort de Tortosa, a la Raval de la Llet, hi ha una nau on s’hi reunix un grup d’onze persones per crear. La majoria són pintors i formen part de l’associació Lo Taller, constituïda de manera oficial fa pocs mesos. Després d’anys pintant al local del costat, els integrants d’este grup van posar-se en contacte amb la propietària de la nau més petita. En poden entrar i sortir quan vulguen. Tothom disposa d’una clau i no hi ha horaris establerts per venir a treballar.

Lo Taller està format per artistes locals o que d’alguna manera tenen relació amb les Terres de l’Ebre. L’edat també varia, hi ha persones jubilades i d’altres més joves que tenen altres oficis. Per a molts, la pintura és una afició i una passió, i l’associació els proporciona un espai on crear sense limitacions. També els aporta el valor de la comunitat, ja que posen en comú els projectes personals per seguir creixent.

Enguany, Lo Taller reprèn la iniciativa del Mercat Solidari de l’Art, que ha estat aturat dos anys arran de la pandèmia. Este 2022, però, l’agrupació obre les portes de la seua nau del dia11 de desembre fins al 4 de gener aprofitant la temporada nadalenca i les compres que es fan per estes dates. L’horari serà de 18:00 a 20:30 hores de la tarde. Esta iniciativa consistix en ofertar obres de cada artista, exposar-les i posar-los preu perquè els possibles compradors puguen passejar-se per l’espai i adquirir làmines o quadres.

Un cert percentatge de cada venda se destina a tres associacions o entitats tortosines: la Creu Roja, Atzavara-arrels i la Lliga Contra el Càncer a les comarques de Tarragona i l’Ebre. A més de l’exposició, hi haurà diverses actuacions en viu per atreure el públic.

Cada artista pinta i crea al seu aire, experimentant amb diversos formats o tècniques. N’hi ha que treballen fent collage, d’altres enllestixen llenços de mides grans. Cadascú gaudix d’un espai personal on poden dixar els estris, les pintures, els pinzells o les obres ja acabades. També hi ha taules al passadís central perquè tothom si pugue reunir. Ara, per estes dates, la majoria ja prepara el que vol vendre al Mercat Solidari de l’Art i dixen a punt els quadres que volen exposar. Tots xerren animadament sobre les actuacions ja confirmades i expressen que el projecte és una bona manera de donar-se a conèixer i de, potser, atreure nous integrants que vulguen formar part de Lo Taller.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects