TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’Assemblea Vaga Feminista fa una crida a la mobilització pel 28S: Dia pel dret a l’avortament

La concentració s’acollirà dins la campanya “L’avortament a la sanitat pública”

El moviment feminista fa una crida per concentrar-se el proper dimarts 28 de setembre, dia mundial pel dret a l’avortament, amb l’objectiu d’exigir l’accés a l’avortament de forma lliure, universal i a la sanitat pública arreu del territori. 

A Terres de l’Ebre, l’Assemblea Vaga Feminista convoca una concentració a Tortosa a les 20h. La concentració s’acollirà dins la campanya “L’avortament a la sanitat pública” que van iniciar el maig del 2021 davant l’HVCT, i que pretén visibilitzar l’avortament i les seues barreres, així com també exigir la pràctica de l’IVE instrumental als hospitals públics de Terres de l’Ebre. Recordem que Vaga Feminista va denunciar que le dones que decideixen avortar voluntàriament utilitzant este mètode, son derivades a clíniques privades de Tarragona i Barcelona.

La concentració es durà a terme davant de la Delegació del Govern, per tal “d’assenyalar directament als responsables de què, 11 anys després de la Llei Orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva, este dret encara no s’hagi garantit al territori”. Vaga Feminista ha presentat al llarg d’este estiu, una moció a 15 ajuntaments de Terres de l’Ebre amb l’objectiu que els consistoris es posicionen a favor, entre altres coses, de garantir l’accés al mètode instrumental a l’HVCT. Les feministes, però, lamenten que no s’aprovés a l’Ajuntament de Tortosa amb els vots en contra del PSC i Junts x Tortosa.

El col·lectiu denuncia que sis mesos després de reunir-se amb representants de la conselleria de salut, i m’algrat l’aprovació d’una moció al Parlament, la realitat és que les dones ebrenques continuen «sent expulsades del sistema públic de salut i obligades a desplaçar-se més de dos cents quilòmetres segons el mètode que escullen». És per això, que Vaga Feminista remarca la importància de sortir al carrer aquest 28S per defensar els drets de totes les dones a decidir sobre el seu propi cos “sense tuteles, ni barreres”.  

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects