TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’art del vidre i la tècnica Tiffany de Núria Romeu

Núria Romeu viu i treballa en una casa al camp, a Bítem. Al seu taller, una habitació àmplia i lluminosa, hi té escampats els projectes que van prenent forma a poc a poc. Romeu empra la tècnica Tiffany, una manera de manipular el vidre semblant a la vitralleria tradicional, però a una escala més petita. Este tipus de faena se caracteritza per uns acabats més detallats i delicats que no pas els que se veuen als vitralls de gran format.

Després d’estudiar art, disseny i joiera a La Massana de Barcelona, Núria Romeu va començar a assistir a uns tallers on li van ensenyar el funcionament d’este mètode. Rodejada d’altres aprenents, va descobrir que jugar amb el vidre li permetia explorar altres terrenys a banda de la il·lustració o altres disciplines que li havien ensenyat al llarg de la seua vida formativa. Amb la pandèmia va decidir tornar a l’Ebre i establir-s’hi per donar-se a conèixer.

El procés, diu ella, és senzill. Aconseguix els vidres artístics, anomenats així per a ús decoratiu o plàstic. N’hi ha de diferents tonalitats, pigments i estampats. Amb l’ajuda d’un tallador manual, marca les línies i les separa amb una espècie de tenalles. Llavors arriba el moment de polir les vores i dixar les peces sense imperfeccions, per després revestir-les amb coure per tots els costats, ajuntar-les amb la resta de components que conformaran l’obra i soldar-les.

La creativitat de Núria li ha permès innovar en este camp. Ha construït làmpades, portaveles, peces decoratives que s’inspiren en l’origami, gerros, mosaics, vitralls… ella mateixa dissenya el que vol arribar a confeccionar i crea des de zero. El mètode Tiffany és molt específic i la singularitat d’este ofici se valora molt en altres llocs del món, encara que aquí és difícil que el públic pugue apreciar la formació i la faena que hi ha darrere de cada obra. Romeu explica que hi ha peces que li costen dies, setmanes, inclús.

Per donar a conèixer este art, treballa sovint amb escoles especialitzades que li proposen conduir classes i ensenyar als alumnes. A més, també es mou per fires d’arreu del país, on també mostra les seues creacions en joieria, un camp que li interessa i seguix explorant.

Convençuda que pot viure del que fa, Núria Romeu té clar que li agrada viure al territori, prop dels seus i on tingue l’espai necessari per seguir treballant i creixent. Amb la vista posada en el futur, li agradaria explorar la possibilitat d’exposar en galeries o fer peces des d’una vessant artística i no tan artesana, dos móns que domina i amb els que se sent identificada, encara que l’art l’estira més. Valora el plaer estètic per sobre de tot i diu que el resultat final, a banda de poder transmetres missatges o emocions, és que qui contemple la seua obra pugue sentir que observa una cosa bonica.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects