TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’Ajuntament de Tortosa demana a la Generalitat que intervingue les obres d’Adif

L’Ajuntament n’ha analitzat l’impacte sonor i ha presentat una reclamació

Dilluns 6 de setembre Adif va iniciar els treballs per substituir diversos elements de la infraestructura ferroviària que connecta l’estació de Tortosa amb la de l’Aldea. Es tracta d’unes tasques que comporten l’ús de maquinària pesant i que generen molt soroll. Els treballs es duen a terme en horari nocturn per evitar interferir amb el trànsit de trens, fet que ha provocat la indignació del veïnat pròxim a les vies.

L’Ajuntament de Tortosa va demanar a Adif, el passat dijous 9 de setembre, que estudiés modificar els horaris de les obres per fer-los més compatibles amb el descans dels veïns. No és la primera vegada que se produïx una situació d’este estil, ja que és habitual que Adif duga a terme les tasques de manteniment durant la nit per no alterar el pas dels trens.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé ha denunciat que el consistori se troba en un estat d’indefensió. Segons la llei estatal 39/2003, Adif no necessita autorització de l’ajuntament ni llicència d’obres per dur a terme les actuacions a les infraestructures. Roigé ha explicat que, en veure que el soroll no cessava, l’Ajuntament de Tortosa ha realitzat un anàlisi de l’impacte sonor de les actuacions ferroviàries i ha presentat una reclamació al Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat per tal que hi intervingue.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects