TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’Ajuntament de la Ràpita convoca ajuts per a persones i famílies en risc d’exclusió social

S’obre el termini per demanar ajuts que fan front a necessitats bàsiques i urgents

L’Ajuntament de la Ràpita convoca dues línies d’ajuts econòmics que s’adrecen a persones empadronades al municipi que tenen dificultats econòmiques o se troben en risc d’exclusió social. La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, declara que “com els darrers anys, amb aquestes dues línies d’ajuts econòmics, volem donar resposta a les persones i famílies que tenen dificultats a l’hora de pal·liar les seves necessitats bàsiques”.

El termini per sol·licitar els ajuts de la Botigueta s’obre per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones i famílies amb dificultats per cobrir-les. Les persones beneficiàries reben un ajut econòmic que els permet comprar aliments frescos al Mercat Municipal a partir d’una targeta moneder carregada pels Serveis Socials de la Ràpita. Se tracta d’un sistema que pretén evitar l’estigmatització de l’usuari en poder escollir una gran diversitat d’aliments frescos de manera còmoda i discreta i a més, permet dinamitzar el Mercat Municipal, tenint en compte que la targeta només es pot fer servir a les seues parades. El termini per presentar les sol·licituds romandrà obert fins al 15 de setembre de 2023. El pressupost inicial dels ajuts és d’11.000 € amb possibilitat d’ampliar-se en el transcurs de l’any.

L’altra línia d’ajuts, en este cas dineraris directes, es convoquen amb la finalitat de pal·liar les situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques en què es troben persones que no tenen recursos suficients per afrontar-les. El període de sol·licituds se tancarà el 15 de novembre de 2023. El pressupost inicial dels ajuts és de 17.000 €. Hi ha diferents tipus d’ajuts: els d’urgència social per cobrir deutes de lloguer o atendre el pagament de les factures dels subministraments; les prestacions econòmiques per a despeses amb el consegüent avís de tallament per deutes; els medicaments amb tractaments de llarga durada o crònics i despeses ulleres; i els ajuts per potenciar la integració social per a activitats de lleure o situacions d’especial gravetat valorades per l’equip tècnic. Les bases i la convocatòria per sol·licitar els ajuts es troben disponibles online a la pàgina web de l’Ajuntament. També se pot demanar informació als Serveis Socials de l’Ajuntament de la Ràpita trucant al 977 05 11 05 o enviant un correu a serveissocials@larapita.cat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Opinió

La nova ruralitat

per Llorenç Sorlí Tafalla L’extrema dreta i el feixisme s’expandixen a la part valenciana del Territori Sénia. La conseqüència d’estos resultats no és més que

Llegir Més »
Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects