TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

L’Agència Catalana de Turisme promou l’Slow Tourism a la Ribera d’Ebre

Es tracta del turisme sostenible i connectat amb el territori i el model local

Un total de 6 agències de viatges de les comarques de l’Anoia, les Garrigues i la Ribera d’Ebre rebran 96.000 euros per desenvolupar productes que responguin a la filosofia de l’Slow Tourism. Amb una dotació màxima de 16.000 euros per cada projecte, el 90% de la inversió estarà cofinançada pel projecte europeu ENI CBC MED Med Pearls, que lidera l’Agència Catalana de Turisme del Departament d’Empresa i Treball.  

D’aquesta manera, Catalunya vol esdevenir un referent en Slow Tourism, una tipologia de turisme responsable i sostenible que posa èmfasi en promoure i involucrar les economies locals per tal de donar a conèixer experiències turístiques culturals i naturals, tot respectant els llocs visitats.

El projecte Med Pearls té com a objectiu crear 26 productes turístics, repartits en 13 àrees pilot de diversos països de la Mediterrània (Catalunya, Egipte, Italià, Jordània, Grècia i Palestina). Un cop creats, s’oferiran ajuts a startups locals i emprenedors perquè desenvolupin solucions TIC incorporables en aquests nous productes turístics.

Amb aquest projecte es vol posicionar internacionalment la Mediterrània com una destinació de qualitat i excel·lència per a l’Slow Tourism i les 26 experiències que es creïn es comercialitzaran sota la marca paraigües “Breathing Land».

Slow Tourism a La Ribera

Els diferents productes seran articulats per l’agència de viatges El Brogit, especialitzada en ecoturisme i enoturisme, en col·laboració amb diferents empreses del territori que ofereixen allotjament, activitats interpretatives, restauració, productes locals i transport. Es proposa desenvolupar d+. Totes elles es duran a terme dins d’un ecosistema narratiu gamificat, on els personatges que integren els exploradors de la Ribera mostraran les raconades amagades de la comarca i portaran el visitant a assaborir els seus productes locals. Des de les muntanyes de Tivissa a la serra del Tormo, des del riu Ebre fins a la seva desembocadura, des del castell de Miravet al poblat del jaciment del Castellet de Banyoles, durant el trajecte no només es viatjarà en el temps sinó també per tot un univers de sabors.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects