Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Ribera d'Ebre»Riba-Roja d'Ebre»La XVIII Festa Comarcal de la Clotxa fa parada a Riba-roja d’Ebre
    Riba-Roja d'Ebre Ribera d'Ebre

    La XVIII Festa Comarcal de la Clotxa fa parada a Riba-roja d’Ebre

    RedaccióBy Redacció15/11/20233 Mins Read

    La cita culinària preveu servir 1.200 clotxes

    La Festa Comarcal de la Clotxa, organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, continua el seu itinerari per tots els pobles de la comarca i, després de completar la primera roda pel territori i agafant el relleu de Móra la Nova l’any passat, en esta divuitena edició es torna a celebrar a Riba-roja d’Ebre, com al 2004. Serà el diumenge 19 de novembre, i donarà el tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa, que s’allargaran fins al 17 de desembre, durant les quals 11 restaurants riberencs oferiran a la seua carta un menú de clotxa, amb la recepta tradicional i les seues diverses variants.

    El dia 19, la Festa Comarcal de la Clotxa preveu servir 1.200 clotxes, tantes com veïns hi ha empadronats al municipi amfitrió. Per fer-ho possible, el Consell Comarcal compta amb el suport de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i una seixantena de voluntaris, entre els quals l’Associació de Dones de Riba-roja, que seran les encarregades de cuinar el plat típic, tot un repte avalat pels 36 anys d’experiència cuinant la clotxa a Riba-roja, on per la diada de l’1 de maig se’n serveixen entre 400 i 500 cada any. En esta ocasió, incorporaran ceba com és tradició a la recepta comarcal, a més d’alls, tomàquet i arengada típics de la clotxa riba-rojana, tot dins el pa i sempre amb un bon rajolí d’oli d’oliva verge extra, producte estrella de la comarca.

    Les clotxes es començaran a servir a partir de les 11 del matí a la plaça del Mercat, sota el mural gegant de l’artista riba-rojà Albert Bonet reinterpretant el mite de la patrona local, Santa Agda. Per a la degustació de la clotxa s’habilitaran els carrers Sant Antoni i Sant Bartomeu, i durant tot el dia es podrà visitar el mercat medieval que organitza l’Associació la Puntaire de Riba-roja d’Ebre al carrer Casetes. Els tiquets per a la degustació es poden adquirir a les oficines municipals, a través del web riba-roja.cat o el mateix dia de la Festa Comarcal, a l’estand del Consell Comarcal, fins a esgotar existències. El preu és de 5 euros.

    Del 20 de novembre al 17 de desembre, la clotxa als restaurants

    L’endemà, 20 de novembre, agafaran el relleu els restauradors: el Casal de Benissanet; la Braseria Taperia Bar Maig i el restaurant Pas de l’Ase de Garcia; la Braseria la Forquilla de Ginestar; el Molí d’en Xim de Miravet; el restaurant gastronòmic la Creu de Móra d’Ebre; Can Secundino i Mas de Subirats de Móra la Nova; el bar restaurant Sant Jordi de Rasquera; el restaurant del càmping de Riba-roja d’Ebre i la Braseria de Tivissa. Els 11 restaurants, de 9 pobles de la comarca, que s’han sumat a esta edició de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa de la Ribera, presenten este plat típic a la seua carta amb preus i menús per a tots els gustos, des dels 12 als 29 euros, cada establiment adaptat al seu tipus de cuina. Hi haurà temps fins al 17 de desembre. Les propostes es poden consultar al web de Turisme Ribera d’Ebre.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Torna el DeltaChamber Music Festival en la seua desena edició

    El festival farà parada en 10 municipis de les 4 comarques de les Terres de l’Ebre Entre la darrera setmana…

    Read More

    Cuina artesana i de proximitat, l’essència de la Fira Gastronòmica de la Sénia

    Text de Laia Viñas i imatges de Jon Levik La Sénia ha acollit este cap de setmana una de les…

    Read More

    Laia Oraá: “Es tracta de confiar en l’infant”

    Read More

    Dignificar el passat per no repetir-lo: Campredó torna a celebrar les Jornades del Patrimoni

    Read More

    El festival de videomapping EbreLumen tractarà l’ecologisme i l’arrelament

    Read More

    Notícies recents

    Tradicions que perillen: la pesca amb rall al Delta

    Text de Laia Viñas i fotografies de Judit Camacho Salvador Gómez s’ha dedicat a fer ...
    Captures 20-05-2025

    Moda, espectacles i arrels a la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta

    Durant el passat cap de setmana, Amposta va retornar a principis del segle XX. Esta ...
    Amposta 19-05-2025

    Al brancal de Maria Vidal Sales

    Text de Laia Viñas i imatges de Judit Camacho Maria Vidal Sales acaba de fer ...
    Al brancal 19-05-2025
    El més vist

    James Breeden: “Sempre hi haurà històries importants que cal explicar”

    Entrevistes

    Al brancal d’Alina Ratiu

    Al brancal

    Al brancal de Maria Vidal Sales

    Al brancal

    Moda, espectacles i arrels a la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta

    Amposta

    Tradicions que perillen: la pesca amb rall al Delta

    Captures

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    {title} {title} {title}
    X