TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La Romàntica recomana

La llibretera Helena Herranz, afincada a Amposta, parla de les novetats literàries del mes de gener

Gener ha estat un mes carregat de novetats literàries entre les quals és fàcil perdre’s. Deambulo entre catàlegs de fornades de llibres acabats de sortir de l’editorial buscant-ne algun que em capti l’atenció més que els altres. Crec en l’amor a primera vista i amb els llibres també.

Caliente, de Luna Miguel, editat per Lumen.
A mig camí entre l’autobiografia i l’assaig, l’autora aborda temes com la sexualitat, el tabú de la masturbació femenina o les relacions poliamoroses a partir de l’anàlisi de l’obra d’autores anteriors a ella, tornant-se un llibre perfecte com a punt de partida per a les ments curioses que volen indagar sobre aquests temes. Ideal per a obtenir bibliografia i referències de qualitat. Luna Miguel ens parla des d’una veu sincera, sense vergonyes i a la vegada íntima, buscant-se a si mateixa tant per dins com per fora, en un exercici d’introspecció admirable. I més quan es fa en públic. La coneixença del cos i del plaer propi són una eina d’autoexploració, de salut i benestar físic imenta,l i és amb llibres com aquest o amb El placer, de Maria Hesse, que ens podem iniciar en aquest tipus de lectures.

De viva voz, Federico García Lorca, editat per Debolsillo de la mà de Víctor Fernández.
Recull de les conferències i al·locucions de Lorca en una edició perfecta per emportar-se a tot arreu i omplir d’anotacions i notes als marges. La paraula de Lorca és màgica i en les seves conferències tenim una escletxa per veure els engranatges de la seva ment i concloure, sense cap mena de dubte, que aquest home tenia geni. Amb una clara i declarada intenció de no avorrir als seus oients, Lorca preparava ponències sobre temes diversos amb un prisma sensible d’altíssima profunditat amb paraules properes, acostant la cultura i el saber a tothom disposat a escoltar.

No ho proveu a casa, d’Angela Readman, editat per Godall Edicions.
Una perla d’aquelles que t’han de recomanar, un llibre secret al qual només s’arriba amb un mapa i que he tingut la sort de tenir a les meves mans com a regal i acabat de sortir de la impremta. Recull de contes que s’apropa al realisme màgic amb tendresa i enginy per parlar de les profunditats del dia a dia i la vida quotidiana. Commovedors i molt sincers, Godall Edicions ens porta una selecció de les històries d’Angela Readman que pivoten entre la meravella i la sorpresa constant, contes construïts a partir de detalls màgics que fan que ens hi identifiquem.

Al gener també ens han arribat perles com una nova entrega de petits plaers de Viena Edicions, Infeliç, que promet estar al top de la seva col·lecció o Guàrdia, editat en català per Club Editor i en castellà per Trotalibros. Petits plaers, de Viena Edicions, és una col·lecció de novel·les breus de grans autors del segle XX, tots amb una temàtica pròxima al romanticisme i allò sentimental a través de la quotidianitat dels personatges i l’època en la que s’emmarquen. Llibres de format petit perfectes per portar sempre a sobre que es llegeixen en un tres i no res.

De cara a les novetats de febrer friso per llegir Miss Marte, de Manuel Jabois, autor de Malaherba, un imprescindible a la llibreria. També espero amb candeletes Primavera, d’Ali Smith, que em va enamorar amb el seu Tardor i Hivern.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects