TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La Romàntica recomana

La llibretera Helena Herranz recomana llibres de temàtica LGTBI

En motiu del dia de l’Orgull, Helena Herranz de la llibreria La Romàntica d’Amposta ens du dos llibres i una editorial que parlen de temàtiques d’identitat sexual.

Después de lo trans: Sexo y género entre la izquierda y lo identitario, d’Elizabeth Duval. Editorial La Caja Books. L’autora ha escrit bastant sobre el tema trans i es nota que ha reflexionat molt. Al llibre, reivindica tot el que hi ha més enllà. Quan parlem de la transexualitat, de vegades tendim a reduir el conflicte, sense entendre que pot arribar a ser un element social i polític. Ella obre el meló i reivindica aquesta obertura i analitza l’impacte que té. Una proposta molt interessant.

Mariquita: una historia autobiográfica sobre la homofobia, de Juan Naranjo (@juanitolibros). Editorial Sapristi. És una novel·la gràfica molt bonica, dibuixada i escrita de manera entranyable. Explica la història d’un nen, del seu desenvolupament. Té un to humorístic i narra els conflictes que el protagonista va trobant, el creixement interior, com s’adona de com el veu el món i com ell veu el món…

Editorial Continta me tienes. Aquesta editorial publica sobre consciència de gènere, sobre feminisme, conflictes de parella… per exemple, Más alla de la pareja és una guia ètica sobre el poliamor. Super interessant. En té un altre, La fragilidad del cuerpo amado, que també forma part d’esta col·lecció sobre l’amor i les relacions que establim les persones. Fan una gran feina en aquest àmbit i és molt útil per a tothom que estigui interessat en els lligams, les identitats i la sexualitat.

Helena creu que, enmig del tsunami que ha aixecat la llei trans i els conflictes que hi ha dins del feminisme, la lectura sobre aquests temes és una molt bona eina perquè la gent s’informi. Els llibres sempre són una bona font d’informació i també serveixen per educar-nos en l’empatia i ser capaços de descobrir realitats allunyades de les nostres.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects