TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

‘La Plana’ és el nou himne oficial de Santa Bàrbara

Míriam Cid i Mireia Ibáñez li han donat lletra i Lionel Beltran l’ha compost

‘La Plana’ serà el nou himne oficial de Santa Bàrbara, que ha estat encarregat a Lionel Beltran-Cecilia (Amposta, 1984), que ha comptat amb el suport del músic i professor d’arrels planeres Agustí Roé. El tema ha estat encarregat concretament pel regidor de Cultura, Agustí Espuny i el tècnic de cultura, Guillem Gaya, i la lletra ha estat creada per Míriam Cid i Mireia Ibáñez, dues planeres que van decidir mostrar en el nou himne els trets més populars i identificatius del poble: el paisatge i l’agricultura, el patrimoni, la història, la gent, i el present i el futur de Santa Bàrbara.

Durant la seua trajectòria com a compositor, Beltran ja ha creat diferents himnes, però, malgrat això, la “pressió” per compondre una cançó que representarà un municipi continua present, afirma. Segons explica, en el cas de ‘La Plana’ ha volgut deixar una mica de banda el típic aire majestuós d’estes composicions per crear-ne un “de caràcter popular i festiu, sense perdre la solemnitat a ritme de pasdoble”.

El nou himne oficial de Santa Bàrbara serà interpretat per la Banda de Música de la Unió Musical “Jaume Balmes” i la Coral el proper dissabte 23 d’abril, dia de Sant Jordi, en el marc de les Jornades Culturals del poble, concretament en l’acte de presentació.

Beltran va iniciar els seus estudis musicals a l’Escola de Música de la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta el 1993 i es va especialitzar en percussió. El 2008 va començar de forma autodidàctica en la composició, fins que va guanyar un concurs i el 2012 va decidir formar-se a l’Escola de Composició i Direcció Baix Maestrat. Va ser al 2016 quan va composandre la que és fins ara la seua obra insígnia ‘VIKINGS: The Legend’, estrenada el 2017 al XL Certamen Provincial de Bandes de la Diputació de Castelló. Esta peça va ser escollida el mateix any obra obligada de la 1a Secció del Certamen d’Internacional de Bandes Simfòniques de Lleida.

Les seues obres han estat presents a diversos discos, però no va ser fins al 2018, que va gravar el seu primer treball monogràfic ‘AHIR, AVUI I SEMPRE…’ per commemorar els primers deu anys de composició musical.

Les seues composicions han estat interpretades per nombroses bandes per tota la geografia espanyola, Portugal, França i Dinamarca i en auditoris de renom com l’Auditori de Barcelona, ​​l’Enric Granados de Lleida o el Palau de la Música de València, entre d’altres…

Des de gener de 2019 desenvolupa la seua activitat com a compositor a la prestigiosa editorial holandesa MOLENAAR Edition, ampliant el seu repertori propi i discogràfic gravant les seues obres per a l’editorial, a Lisboa amb la Banda da Força Aèria Portuguesa, el 2019, 2020 i 2021, donant així, nom als discos anuals VIKINGS, el 2019 i WILD WEST, el 2020.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects