Al municipi del Montsià és l’únic lloc on es coneix per este nom
La Mona de Pasqua, coneguda així arreu de Catalunya, rep el nom de manjoia a la Sénia, però no a la resta de pobles limítrofs. La paraula, que ha anat passant de generació en generació al municipi del Montsià, ha perdut l’etimologia en el pas del temps, però es diu que prové de l’expressió ‘àpat joiós’. Es referien aleshores a les reunions familiars o amb amics que acabaven amb un àpat ‘festiu’, que era el dolç que tradicionalment el padrí regalava al seu fillol el diumenge de Pasqua, concretament després de missa. El Dilluns de Pasqua Florida era costum menjar la manjoia al voltant de la font de Sant Pere o a la vora del riu Sénia acompanyats de família i amics.
La manjoia s’elabora amb farina i sucre, es farceix de cabell d’àngel, actualment també de crema, brossat o xocolata, i s’adorna amb ous durs i plomes de diferents colors. A la pastisseria La Manjoia, situada al cor de la Sénia, la seua especialitat, com bé diu el seu nom, són les manjoies. Tant és així que, de fet, cada divendres durant tot l’any preparen petites manjoies de xocolata, crema i cabell d’àngel perquè tothom en puga gaudir i no haver d’esperar a Pasqua per delectar el dolç.