TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La justícia atura la retirada del monument franquista de Tortosa

El jutjat para les obres fins que se resolguen les mesures cautelars

Segons ha avançat SER Ebre este matí, el jutjat contenciós administratiu de Tarragona ha ordenat que s’aturen les obres de la retirada del monument franquista de Tortosa fins que se resolguen les mesures cautelars sol·licitades pel Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre (Corembe). La data fixada per començar els treballs de desmantellament del monòlit era el 18 de juliol. De fet, el passat dilluns ja s’havia començat a acondicionar la zona de la platja fluvial per iniciar estes maniobres.

Corembe defensa que el monument franquista situat al mig del riu Ebre s’ha de conservar i reinterpretar, respectant el resultat de la consulta popular que va realitzar l’ajuntament tortosí al 2016. En una carta oberta publicada fa un mes, lamentaven que les obres ja tinguessen data i acusaven el consistori municipal de plegar-se davant de la voluntat de la Generalitat.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha declarat al programa Aquí Cuní de SER Catalunya que el govern confia en què el jutjat resoldrà estes mesures abans del 18 de juliol i que la retirada podrà avançar tal i com estava previst.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects