TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La Galatea, un projecte cultural jove per posar en valor el que tenim

L’impulsen Maria Fernández i Xavier Albacar

La Galatea naix de la inquietud de dos joves ebrencs per donar espai a la cultura feta al territori. Com explica Maria Fernández, el 50% d’esta iniciativa, les Terres de l’Ebre sovint queden menystingudes a nivell nacional amb notícies d’interès. Amb la cultura empitjora: els artistes d’aquí necessiten marxar a ciutats grans per trobar oportunitats. Albacar i Fernandéz han fet Estudis Literaris i Filologia Anglesa respectivament, i estan interessats en donar veu a l’entorn rural.

Fernández explica: “La Galatea tindrà tres línies d’actuació: la primera és un club de lectura, on parlarem de narratives sense limitació de temes. També amb un canal de Twitch que està pendent d’obrir, on escollirem un tema cada mes i muntarem un programa sobre ell, a part de compartir les notícies culturals.” La intenció és parlar de totes les disciplines artístiques. Per últim, la línia més ambiciosa és la de la fanzine, una revista física que treuran al mercat cada tres o quatre mesos.

La primera fanzine es dirà Veus d’interior i es parlarà del món rural, de les històries que passen fora de les ciutats. Segons Maria Fernández, “per algun motiu, estes narratives no tenen tanta tirada”. En el primer número hi participaran, entre d’altres, David Bustos, Eric Moreno, Lorena Vílchez o Virginia Vincent, amb maquetació de Víctor Bianchi i il·lustracions de Marian Curto.

FOTO: Instagram @projectegalatea

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects