Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Cultura»La Galana: un pont dolç entre el Delta i Sabadell
    Cultura Delta de l'Ebre

    La Galana: un pont dolç entre el Delta i Sabadell

    Laia ViñasBy Laia Viñas22/04/20243 Mins Read
    L'emprenedora Laura Negre en un esdeveniment. CEDIDA.

    Laura Negre, amb només vint-i-sis anys, és el cervell pensant darrere de la Galana, un local gastronòmic, cultural i social al centre de Sabadell. Natural del delta de l’Ebre, Negre tenia clar que volia dedicar-se a la restauració des de menuda. “Me crio amb ma iaia i ella és capaç de, amb el que té per la nevera, fer una olla digna d’Estrella Michelin. Ma padrina també era cuinera, des de petita que a casa se menja molt bé i em transmeten què és la bona gastronomia”. Després de marxar a Barcelona per estudiar Humanitats, Negre s’establix a Sabadell i és allà on fa un estudi de mercat per veure si un local com la Galana podia tenir-hi cabuda. “Jo tenia pensat un projecte per al Delta, però quan me vaig posar a viure aquí, ho veia molt lluny. La Galana no és una botiga, no és un lloc on fer tastos, és una filosofia, és una manera d’entendre la vida i naix del Delta, d’esta manera de viure que tenim allà”.

    L’emprenedora Laura Negre. CEDIDA.

    Negre vol, a banda d’oferir productes de proximitat, generar un espai per socialitzar. “Ens fa falta el cara a cara, el sentir, el parlar i emocionar-te. El ritme és diferent, natros aquí no tenim carta, anem amb una llibreta i variem el que oferim cada tres o quatre dies depenent del que trobem al mercat. Dediquem temps al producte, a la gent que ve i als vins que oferim. Volem tornar a donar valor a esta part nostra d’ajuntar-mos, perquè al final som animals socials. De fet, aquí al local, no tenim internet i la cobertura és molt dolenta. És un valor afegit”.

    La Galana beu de les arrels i les tradicions. Tant, que el nom del negoci ve del malnom de la família del pare de Laura. El lligam amb els orígens és més que evident, perquè la Galana també consta d’un obrador al Delta on Antonieta Martín (@tony_pastisseria_pastrychef), sa mare, cuina els pastissos que s’acaben venent a Sabadell. “Ma mare s’ha format moltíssim, ha sigut autodidacta. Ni a Sabadell ni al Delta hi havia ningú que fes una pastisseria creativa com la seua, de textures, jo sempre li deia que tenia molt de potencial. Jo crec molt en ma mare i li vaig dir, te munto l’obrador aquí a casa i treballes per a la Galana, i així la rebosteria també forma part d’este projecte”.

    Una de les creacions de la pastissera Antonieta Martín. IMATGE: @tony_pastisseria_pastrychef.

    L’emprenedora té clar que, a banda dels serveis que oferix, vol traspassar pantalles i arribar de veritat als seus potencials clients. Per això se grava a ella mateixa i mostra la quotidianitat de portar un negoci com el seu a través del perfil de @lagalana__ d’Instagram. “A mi m’agrada xerrar i m’ho passo bé. El problema de l’alta gastronomia és que sempre té una actitud molt seriosa, molt de traje i corbata, i a mi això m’avorrix. Jo he viscut sempre molt bona gastronomia sense esta actitud”.

    La Galana naix del Delta, d’esta manera de viure que tenim allà

    Laura Negre, propietària de la Galana

    Amb la mirada encarada al futur, Negre no descarta la possibilitat d’obrir una Galana al territori. Això sí, adaptant-la a les necessitats del Delta però mantenint l’essència del local que ja té, esta manera de fer a un ritme lent que permet apreciar els petits moments de la vida.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    1 comentari

    1. Sabonero on 22/04/2024 9:39 pm

      De fora se veu tot molt façil però de dins no ho és tan detras ja un esfors i mals de cap molt de sacrifici i de mun tens una família k ta poya animo. Laura tu vals i no cambies mai

    Posts relacionats

    El Rihihiu s’adapta als estralls dels aiguats

    El festival manté la programació i les localitzacions, tot i que no descarta haver de fer-hi adaptacions El Rihihiu manté…

    Read More

    Amposta arriba a la vintena edició de les Lletres Ebrenques

    Tindrà lloc del 15 al 18 d’octubre Les Jornades de les Lletres Ebrenques celebren este 2025 la seua vintena edició,…

    Read More

    El Festival Artèria tindrà lloc al pavelló firal de Remolins per l’episodi de pluges torrencials

    Read More

    El programa Eixart. Art i Salut porta l’art i la creació als centres d’atenció primària

    Read More

    Una carpa de circ a Horta de Sant Joan: nilak torna a la Terra Alta

    Read More

    Notícies recents

    El Rihihiu s'adapta als estralls dels aiguats

    El festival manté la programació i les localitzacions, tot i que no descarta haver de ...
    Cultura 15-10-2025

    Amposta arriba a la vintena edició de les Lletres Ebrenques

    Tindrà lloc del 15 al 18 d’octubre Les Jornades de les Lletres Ebrenques celebren este ...
    Amposta 15-10-2025

    El Festival Artèria tindrà lloc al pavelló firal de Remolins per l'episodi de pluges torrencials

    El festival que dirigeix el coreògraf i ballarí tortosí Roberto Olivan manté les dates previstes, ...
    Cultura 15-10-2025
    El més vist

    Una carpa de circ a Horta de Sant Joan: nilak torna a la Terra Alta

    Captures

    Els veïns dels pobles afectats per la borrasca Alice treballen per tornar a la normalitat

    Alcanar

    Al brancal de Miquel Àngel Angelats

    Al brancal

    La seguretat de portar el plat a taula

    Medi Ambient

    Cultura i activisme: cinc artistes creen obres pels 25 anys de la PDE

    Cultura

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    {title} {title} {title}
    X