TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La fotògrafa Pili Rius parla del Glòria al Delta al llibre ‘Atrapades en el temps’

Les autores són les meteoròlogues Mònica Usart i Gemma Puig

Les dos meteoròlogues més mediatiques de Catalunya estrenen projecte. Mònica Usart (RAC1 i RAC105) i Gemma Puig (TV3 i Catalunya Ràdio) han escrit un llibre on hi participen dones lligades al món de la meteorologia. A través dels seus testimonis, Puig i Usart parlen dels fenòmens naturals més trascendents dels últims anys i ens els expliquen des del seu punt de vista professional. Algunes d’estes dones són Mònica López (meteoròloga de TVE), Anna Rius (primera dona del temps de TV3, ara a Meteocat) o Pili Rius, fotògrafa de l’Aldea.

FOTO: Pili Rius (Twitter, @piliriuss)

Pili explica que van contactar amb ella ara fa un any, via Twitter, després que ella enviés fotos seues al Temps de TV3 de manera regular. De fet, sempre ha estat lligada al món dels fenòmens naturals. “Lo meu és afició. Al viure aquí, al Delta, en cinc minuts estic als camps d’arròs i és molt fàcil fotografiar la natura i tot el que estigue relacionat en la meteo.” Rius es va interessar per este món al 2017, experimentant amb la primera càmera que es va comprar. “Cada vegada vols saber-ne més, vas provant i vas entrant al món de la foto. Vaig acabar decantant-me cap al món de la meteo. Influïx molt a l’hora de disparar les fotos. Depèn de quin cel tens pots fer un tipus de fotografia o una altra.”

L’episodi que més l’ha marcat va ser el temporal Glòria. És el capítol escollit per narrar-lo a Atrapades en el temps. “Explico l’experiència d’este dia i elles donen dades sobre este fet en concret, de què va passar. Aprofundixen més en el tema.”

FOTO: Pili Rius (Twitter, @piliriuss)
Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects