TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La figura del psiquiatre Francesc Tosquelles de la mà de Lo Pati

Dissabte es projectarà un fil sobre el doctor a Amposta

La pel·lícula dirigida per Mireia Sallarès i coescrita amb la crítica literària Joana Masó ‘Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por‘ es projectarà als Cinemes d’Amposta el proper dissabte a les 17:00 hores. El fim repassa la figura d’este psiquiatre català, nascut a Reus, que va portar la psicoanàlisi a Catalunya, revolucionant així el panorama de la psiquiatria del segle passat. Tosquelles afirmava que no hi ha malaltia mental sense institucions o societats malaltes, i va modernitzar els centres de salut psiquiàtrica per dignificar la vida dels pacients. El film és una mescla entre el documental i la ficció especulativa. L’entrada per veure’l és gratuïta i no és necessari fer reserva prèvia.

Tosquelles va buscar la complicitat del cinema i les arts en la seva pràctica terapèutica i va capgirar la relació que la societat tenia amb la bogeria. El film de Mireia Sallarès narra la història prioritzant no pas el que ha quedat documentat de la vida i obra de Tosquelles, sinó les absències i la desmemòria, sense separar el llavors i l’ara, els vius dels morts, ni la presa de consciència de l’inconscient. Després del visionat de la pel.lícula s’obrirà un torn de preguntes i un debat amb la directora Mireia Sallarès i amb la crítica literària Joana Masó.

La pel·lícula ha rebut ex-aequo el Premi de Videocreació 2021 de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, amb la participació de Lo Pati, el Santa Mònica i el festival LOOP Barcelona.

FOTO: Francesc Tosquelles, Lo Pati.
Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects