TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La DO Terra Alta triomfa a Europa

Ha aconseguit 31 medalles al concurs internacional Grenaches du Monde 

La novena edició del concurs internacional Grenaches du Monde, que enguany s’ha convertit en un certamen itinerant per tal de respectar les recomanacions sanitàries imposades per la crisi del coronavirus, finalitzava ahir en la localitat italiana d’Ascoli Piceno. I els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta han tornat a ser dels més guardonats, amb 18 medalles d’or i 13 plates.  El Grenaches du Monde és un concurs internacional promogut pel Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon i premia els millors vins elaborats amb la varietat Garnatxa sota denominacions d’origen de tot el món.  

En paraules d’Álvaro Ribalta, Master of Wine, el més important és precisament la unió entre varietat i zona i, segons el propi Ribalta, a la Terra Alta “s’està fent bé”, sent lleials a l’origen “sense por a mostrar el que és la Terra alta, un zona amb sols pobres i molt seca, i els vins ho han de demostrar”.  

Ribalta es va mostrar molt positiu pel que fa al futur dels vins de la DO Terra Alta: “Jo crec que si es segueix apostant per la qualitat, fugint del volum, d’incrementar rendiments, centrant-nos en vinya vella, qualitat i varietat autòctones, el futur és molt bo. Fins i tot internacionalment es pot assentar com una regió de referència. La Terra Alta té el potencial”.  

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects