TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La cultura i gastronomia de l’Ebre i Romania s’uneixen a FirArrels a Tivenys

La fira se celebrarà el 6, 7 i 8 de maig

FirArrels estarà dedicada cada edició a la cultura i gastronomia d’un país i en esta primera, que tindrà lloc el 6, 7 i 8 de maig, el país escollit és Romania. La fira s’ubicarà en tres espais principals del municipi: la Plaça Major, el Recinte Firal i els carrers que uneixen ambdós.

Les jornades, que uneixen tota mena d’activitats i mostres, sorgeixen el 2019 com una proposta electoral. L’alcalde de Tivenys, Eladi Galbe, explica que molta gent del poble coincidia en el fet que les fires necessitaven un canvi i el resultat d’este reclam ha estat FirArrels. Els canvis principals han estat el seu format, ja que es tracta d’un concepte nou; la data, allunyant-se esta vegada de les Festes Majors; i la ubicació, ampliant l’àmbit d’actuació a la Plaça Major, espai dedicat a la cultura romanesa, i els carrers del poble, on hi haurà una zona de mercat amb artesans i comerços. Al Recinte Firal, hi haurà zona de food trucks i demostracions gastronòmiques, tastos, degustacions i concerts.

Programació de la primera edició de FirArrels a Tivenys.

En esta primera edició s’han organitzat tota mena d’actes on confluiran les cultures, ja que, tal com declara Galbe, l’objectiu de tot plegat «és crear sinergies i llaços de germanor». En el programa destaquen activitats com la mostra i degustació de la cuina i beguda tradicional romanesa o la desfilada de vestits i mostra de dansa tradicionals de Romania. La cartellera d’activitats s’ha organitzat amb bel suport de la Comunitat Romanesa a Catalunya Assocrom, el Consolat Romanès a Barcelona i la Parròquia Ortodoxa Romanesa a Tortosa.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects