Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Captures»La cuina a través de la pantalla: els plats de proximitat de Vanesa Bustos
    Captures La Sénia

    La cuina a través de la pantalla: els plats de proximitat de Vanesa Bustos

    RedaccióBy Redacció08/01/20242 Mins Read

    Vanesa Bustos és cuinera de professió. Viu entre València i el seu poble, La Sénia, i molts cops va d’un lloc a un altre carregada d’estris de cuina i del seu set de ganivets. El seu perfil a instagram, @vanesabustos.culinaria, compta amb més de 14.000 seguidors. Allà hi aboca totes les receptes que se li ocorren i, a més, fomenta una cuina de proximitat, sostenible i de qualitat.

    “Vaig començar a estudiar cuina al 2005. Abans havia estudiat Turisme i havia estat treballant uns quants anys a Penyiscola. Me’n vaig anar un any a viure a Escòcia amb la idea d’estudiar cuina quan tornés. Allà ja vaig començar a buscar faenes de cuina, i vaig estar a hotels, restaurants, restaurants de museus…”. Una de les coses que més li cridava l’atenció de la cuina és fer comunitat, que la gent anés a menjar a casa seua i poder compartir el que ella havia creat als fogons. Després de tres anys formant-se, de seguida li van oferir impartir cursos de cuina, i des de llavors que no ha parat de traspassar els seus coneixements culinaris, ja sigue a través de formacions o dels continguts que penja a les xarxes socials.

    “Arrel del confinament vaig tenir temps lliure i vaig començar a documentar les meues receptes. Feia fotos dels ingredients i de tot el procés, redactava i anava penjant. Vaig començar a créixer. Al final, el que faig és intentar posar-ho fàcil, intentar fer coses que la gent pugue cuinar a casa. I explicades d’una manera senzilla perquè siguen accessibles”. Intenta que els ingredients que fa servir siguen fàcils de trobar, i de temporada, si s’escau. De fet, a través d’Instagram intenta conscienciar el seu públic de la importància dels productes del territori, els de sempre, i donar-los a conèixer. La recepta que elabora en este Captures té com a base el fonoll, una hortalissa sovint menystinguda.

    Bustos elabora un fonoll amb tomàquet sec, olives negres, ceba i ratlladura de pell de llimona. Ho gratina tot amb formatge de Maó. Per no oblidar-se de tot el que hi vol posar, s’apunta cada ingredient i va repassant el full per no oblidar-se de cap pas. És minuciosa durant el procés i també a l’hora d’emplatar. Els seus 14.400 seguidors d’Instagram ho saben i ho valoren.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Tivissa té un nou oasi cultural: s’inaugura la Sala Teatre

    Tivissa ja gaudix d’un nou espai on poder programar actes culturals, econòmics i festius, on els veïns i veïnes puguen…

    Read More

    Trenta anys de natura protegida a la Reserva Natural de Sebes

    La Reserva Natural de Sebes fa trenta anys. L’aniversari arriba en una situació d’emergència climàtica a nivell mundial, tot i…

    Read More

    ‘Salut mental de la A a la Z’ per combatre la desinformació a xarxes

    Read More

    La resistència als safarejos: l’última dona de la Ribera d’Ebre que renta a mà

    Read More

    La Sénia reivindica el seu llegat amb la Fira de l’Artesania de la Fusta i Moble

    Read More

    Notícies recents

    Al brancal d'Arrels d'Orta

    Enric Alfonso està al capdavant de la vinateria Arrels d’Orta, que reobre portes el proper ...
    Al brancal 03-12-2025

    Josep Piñol després d''Evitada': “M'interessa la hipocresia de les persones”

    Josep Piñol (1994, Tivenys) és nerviós, es mou quan parla i mai s’està en la ...
    Cultura 29-11-2025

    Jordi Fabá presenta 'Dos Almas', un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    El músic tortosí llença el seu segon single Jordi Fabá ha tret el seu segon ...
    Cultura 27-11-2025
    El més vist

    Al brancal d’Arrels d’Orta

    Al brancal

    Josep Piñol després d”Evitada’: “M’interessa la hipocresia de les persones”

    Cultura

    Jordi Fabá presenta ‘Dos Almas’, un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    Cultura

    Al brancal de Genèriccc

    Al brancal

    Robert Adell: “Es necessiten més pastors”

    Entrevistes

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    • Gestiona les opcions
    • Gestiona els serveis
    • Gestiona {vendor_count} proveïdors
    • Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    • {title}
    • {title}
    • {title}
    X