TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La compositora tortosina Maria Rosa Pons estrena ‘La voz de las mujeres en nuestros tiempos’

El concert se podrà seguir per streaming el 20 de maig

Maria Rosa Pons s’estrena a Utrecht el proper dijous 20 de maig amb La voz de las mujeres en nuestros tiempos, un concert interpretat pel quartet de viola GOYESCAS VIOLA QUARTET, on sonaran tres temes propis i dos arranjaments, que units conformen la suite ‘Orígenes’. Pons és una compositora tortosina, amb inclinacions en la interpretació i divulgació del violoncel, la producció musical i la docència. Algunes de les seves principals influències provenen de gèneres tan variats com el folk, el jazz, la música moderna i la música clàssica-contemporània.

La compositora tortosina presenta així la seva nova creació, inspirada en diferents estils que guiaran l’orella de l’espectador a través de moltes sonoritats i gèneres, acompanyats pel timbre de la corda fregada de les quatre violes. El concert se podrà seguir el 20 de maig a les 17.00 través del canal de Youtube del Instituto Cervantes de Utrecht, en el marc del cicle de concerts Polygnota, ayer musa, hoy compositora.

Sobre les obres, el programa recull ‘De mica en mica’, amb sons folk, un tàndem entre dos temes entrellaçats, com és habitual en aquest repertori. ‘CULPA’, en canvi, s’inspira en la cobla, gènere precedent a la Zarzuela i que s’adhereix perfectament a la sonoritat de la corda fregada. El tema ‘Bolsa Nueva’ ens trasllada al Brasil, a la bossa nova. S’accentuen els acords, també la sonoritat del pizzicato. I acabem amb la suite Orígenes, escrita expressament per als integrants del quartet GOYESCAS VIOLA QUARTET, en referència a la seva procedència: Mallorca, Madrid, Tarragona i Jaén.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects