TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La collita rècord als Estats Units fa que el preu de l’ametlla d’aquí sigue “insostenible”

Unió de Pagesos demana més transparència de mercat

La crisi de la covid-19, amb les aturades comercials que ha comportat, i la collita de rècord als Estat Units, ha fet que el preu de l’ametlla a tot l’Estat haja caigut a 3€/kg. Una xira que es manté des del passat juliol, mes en què va començar la davallada. Al febrer del 2020, el preu estava en 5€/kg.

Unió de Pagesos denuncia que els preus baixos de l’ametlla no són sostenibles. Demanen projectes conjunts amb les organitzacions de productors i la indústria que permetran donar més valor a les varietats llargueta i marcona. Volen també posicionar adequadament les noves varietats, agrupant-les i trobant-hi bones sortides comercials.
 
L’agrupació vol més transparència. Començant per la publicació setmanal dels preus en origen de la fruita seca, ja que apunten que “els preus cotitzats per Llotja de Reus estan gairebé sempre per baix d’altres llotges.” Al 2018 van aconseguir que el Departament elaborés i publiqués al seu web els preus de referència de fruita seca, que és el preu del fruit sec en gra a sortida de magatzem. Així és possible valorar la diferència entre la xifra pagada al pagès i el preu de primera venda en gra. En ametlla s’hi observen unes diferències del voltant d’1€/kg.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects