TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La citació de vacuna per als infants d’entre 5 i 11 anys s’obrirà la setmana vinent

S’ha descartat vacunar de manera progressiva per edats

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha informat sobre el pla per vacunar els infants d’entre 5 i 11 anys contra la Covid-19. Segons ha informat, la setmana vinent s’obrirà la citació de vacuna per als infants d’entre 5 i 11 anys, tot i que encara no s’ha confirmat el dia en concret. Finalment, s’ha descartat fer-ho de manera progressiva per edats i, per tant, s’obrirà el calendari a totes les franges. La decisió, anunciada avui en roda de premsa, es va prendre el passat 7 de desembre en una reunió de la Comissió de Salut Pública.

La vacuna administrada serà la BioNTech i Pfizer. La dosi, però, serà un terç de l’administrada en els majors d’onze anys. Concretament, s’administraran 10 micrograms per dosi, mentre que a la resta de població se n’han administrat 30.

La pauta de vacunació requereix dues dosis separades almenys vuit setmanes i s’administrarà en punts de vacunació poblacional i en alguns CAP amb línia pediàtrica i hospitals especialitzats. Cabezas ha explicat que, a diferència dels nens i nenes majors de dotze anys, que van ser vacunats als mateixos centres escolars, els infants que seran vacunats aviat hauran de ser acompanyats pel pare o la mare. Malgrat això, s’ha desenvolupat un document de consentiment informat.

A partir de la setmana vinent es podrà demanar cita de vacunació a vacunaciosalut.cat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects