TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La CGT insta Salut a tenir en compte l’afectació de la Covid persistent a les Terres de l’Ebre

Avisen del possible infradiagnòstic de Covid persistent a la província de Tarragona

Al gener de 2022, a raó de casos de treballadors de centres sanitaris amb síntomes de Covid persistent, la CGT va fer una crida per saber què estava passant amb estos pacients i quina podia ser l’afectació general d’esta dolència a les Terres de l’Ebre, atès que les estimacions de la pròpia OMS i resta de dades d’àmbit internacional parlaven d’unes xifres d’afectació que la CGT considerava que al territori semblaven infravalorades o inexistents. Se va impulsar la creació d’un Col·lectiu d’Afectades i Afectats de Covid persistent a Terres de l’Ebre que va posar de manifest les necessitats i els problemes amb els que es trobaven els afectats, i que eren bàsicament els mateixos:

  • Manca d’una unitat especialitzada i de tractaments específics a Terres de l’Ebre.
  • Manca de reconeixement de la patologia en quant a diagnòstic i codificació.
  • Manca de reconeixement de les prestacions derivades en aquells casos en què la patologia havia estat d’origen laboral.
  • Problemes i barreres en la reincorporació al treball.
  • Una resposta pobra per part de les administracions públiques amb una infravaloració del problema.
  • Manca de tractaments i de circuits assistencials integrats.

La CGT creu que, dels més de 260.000 casos de SARS-CoV-2a la província de Tarragona, se n’haurien de derivar uns 26.000 de Covid persistent. Fan referència a un infradiagnòstic, ja que segons dades de la història clínica dels serveis de Primària a Catalunya, el novembre del 2022 hi havia 13.437 persones amb registre de Covid-19 persistent. Només una petita part es tracten, ja sigue a través dels CAP o als hospitals. L’associació de treballadores i treballadors demana que el Departament de Salut a les Terres de l’Ebre s’interesse en portar a terme una reunió amb el col·lectiu a fi de veure i analitzar de primera mà quins seguixen sent els seus problemes i com se’ls pot ajudar.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects