TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La campanya ‘Per un Delta Net’ neteja la costa ebrenca

La campanya ‘Per un Delta Net’ té lloc el segon diumenge de març des de fa uns quants anys. És una iniciativa organitzada i coordinada pel Parc Natural del Delta de l’Ebre i a la que se sumen diversos ajuntaments del territori. Té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la protecció del medi ambient mitjançant la recollida de residus en espais naturals i zones periurbanes. L’activitat dura una bona part del matí i els organitzadors repartixen guants i sacs perquè els voluntaris puguen recollir brossa de tot tipus de manera adequada.

A l’Ampolla, l’espai escollit és la Gola de les Olles. Hi bufa un vent que pica una mica la mar, i els participants han d’aferrar-se als sacs per evitar que el que recullen surte disparat. A banda de les persones que fan la tasca a peu, hi ha dos voluntaris que netegen la Bassa de les Olles des de dins, amb una barca i estris que els permeten arribar fins al fons i treure’n la brossa. Ho fan a la vegada que un grup de flamencs s’aixequen a volar, tot aprofitant les bufades fortes de vent, per després tornar a descansar sobre la mateixa aigua. La gent que arroplega botelles, llaunes, sacs i fins i tot sabates comenta que ja no els cal marxar a l’hivern perquè aquí s’hi troben a gust tot l’any a causa de l’augment de les temperatures.

La campanya vol seguir conscienciant els habitants del territori de la importància del manteniment idoni de la fauna i flora del Delta. Durant la recollida se van trobar objectes de tot tipus. Els reponsables del parc indiquen que els residus poden ser els causants de la mort o malaltia dels éssers vius que habiten la zona. La flora també se veu perjudicada pels plàstics o els metalls que envaeixen el seu medi, fent que no puguen créixer ni desenvolupar-se de manera natural.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects